(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Ja daar heeft Rabobank dan wel een mooi momentje voor uitgekozen…NOT! ´Het is ons opgevallen…´ (!) ´dat u regelmatig contant geld opneemt´. Dat toontje alleen al, jongens, meisjes! Want zo begint het: ´In deze brief vragen wij u het opnemen van geld te verminderen´. 

Ja het is UW geld (Joost Bitcoin, lezers van de Cryptonieuwsbrief, vul maar in…) Maar WIJ (Rabobank, straks alle banken van euroland…) gaan ff vertellen wat u er wel en niet mee moet doen (!)

Zo begint het. Wij vragen. Wij raden aanHerinnerenWijzen nogmaals op… En tenslotte wordt dat: ´Laatste waarschuwing of…´ Of?! Het léf, de arrogantie? Je houdt ´t niet voor mogelijk en let wel – dit is nog voor ook maar één digitale euro (CBDC) in uw wallet zit. Wat gaat het dán wel worden?!

En dit terwijl zekere EU top dogs geen enkel bezwaar hebben tegen contant geld hoor. Want die lusten er wel pap van blijkbaar. Cash is nog steeds anoniem en als corrupte EU Vice-voorzitter en consoorten wil je dat ook liefst zo houden…(?!) Misschien stemmen ze wel tégen, die EU commissarissen, parlementariërs en ´volks´vertegenwoordigers he he…

´EU Parlementsleden verkiezen CASH geld. Al 1,5 miljoen euro in beslag genomen cash geteld in onderzoek naar corruptie Europees Parlement´

Twitter.com

Daarmee wil ik geen afbreuk doen aan de velen onder hen die vast wel puik en eerlijk werk verrichten, maar is het alles schandalig of schandalig, wat vindt U daar nou van?!

Nou ja, de banksters mogen zelfs dreigen ons te schrappen als ´klant´. Zijn we tegen dan toch allemaal al overgestapt op bitcoin et al., ja? 

Ik bid daarvoor toch elke dag tot de Opperbankier (God)!  

U kunt zich voorstellen dat het crypto/blockchain nieuws, in zowat álle gespecialiseerde media dan, volledig beheerst wordt door drie letter: SBF. En nog wel wat, dus dat leggen we natuurlijk uit. 

We weten dat Sam Bankman-Fried op maandag 12 december 2022 gearresteerd is op de Bahamas. Opvallend is dat-ie daar toch nog verbleef (dus geen geval van take the money and run). Hij was verondersteld de volgende dag – dinsdag 13 december – te getuigen voor het Amerikaanse House Committee on Financial Services. Dat had Sam al toegezegd, echter niet in personae maar vanaf een videoverbinding! Een privilege dat u of mij vast niet zou toegestaan worden. De Bahamas behoren echter niet tot het grondgebied van de VS. ´t Is een ander land.

Gisteren waren zijn advocaten (meervoud, dus Sammy-boy zal vast nog een digitaal centje achter de hand hebben) al druk in de weer om ´bail´ te bekomen. Dat is naar bijvoorbeeld Amerikaanse wetgeving gebruikelijk en dat vinden wij correct ook. Je wordt dan tegen een bepaalde borg, geldsom, in vrijheid gesteld tot de rechtszaak aanvangt. Die kan laag of hoog zijn, naargelang de ernst van het vergrijp, misdrijf of de veronderstelde misdaad. Bezit je dat bedrag niet dan kan je ´t lenen, jawel, er bestaan bedrijfjes gespecialiseerd daarin en dan betaal je slechts 10 procent van de borg. Je kunt ook op erewoord, belofte om te zijner tijd te verschijnen, in vrijheid komen. 

Da´s een eerlijk, fair systeem, zo´n borg, want iedereen is onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt in een rechtbank. Dus waarom moet je in gevangenschap de tijd doorbrengen als ´onschuldige´, tot wie weet wanneer je voor een rechter verschijnt? Het zou de Europese gevangenissen alvast behoorlijk ontvolken en het brengt nog geld in het laatje van de overheid. Komt een beklaagde niet opdagen, dan houdt de rechtbank de betaalde borg immers in. Maar word je sowieso als gezocht opgegeven, en dan zijn er in de VS ook zogenaamde premiejagers die actief mee zoeken.

´t Is ´t kapitalisme ten top gedreven aldaar, want aan alles kan verdiend worden. Zelfs in de Amerikaanse gevangenissen is een hele industrie opgezet waarbij de gedetineerden dollars verdienen en bedrijven miljoenen. Er bestaan ook  – en dit is er écht over, toch? – beursgenoteerde gevangenissen in de VS

2 is company, 3 is a crowd

We mogen binnenkort misschien wel schrijven Sam Bankman-Fraud, als we de aanklachten mogen geloven die hem ten laste worden gelegd. Die zijn niet mis: ´Eight Counts Of Fraud and Conspiracy´Acht verschillende beschuldigingen van fraude en samenzwering. Wat dit laatste betreft: ook al ben je slechts met twéé die verdacht worden, dan kan de RICO wet toegepast worden. Dit staat voor ´Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act´. De wet werd in 1970 ingevoerd om georganiseerde misdaad te bestrijden. Dat kan heel breed gaan en álle leden van dicht of ver van een ´bende´ heel zwaar veroordelen. Of heel eng, nauw, en dan vormen twee mensen al een ´bende´. 

Tegelijk is een ´burgerlijke klacht´ ingediend en niet alleen tegen SBF: ´Separately, a civil complaint from the SEC charged SBF with two counts of civil securities fraud and alleged that SBF and FTX’s crypto empire was fraudulent “from the start” — going back to May 2019´. Een burgerlijke klacht – door de Securities and Exchange Commission?! Da´s wel vreemd.

En er is wel meer ´vreemd´ in deze zaak. Zo is er al een officiële getuigenis binnen dat toenmalige en oud-werknemers (!) geholpen hebben om ´een bepaalde som´ aan waarden over te maken van FTX naar de Bahamas autoriteiten…´en andere bestemmingen´. NA de aanvraag van het bankroet! Daarover heeft de Cryptonieuwsbrief eerder al bericht. Maar er kan ook heel wat anders gebeurd zijn, dixit de nieuwe CEO van FTX, beurs onder curatele ondertussen. Namelijk dat Sammy investeerders uit de Bahamas hielp om $100 miljoen te recupereren ten nadele van alle andere klanten?

Beschuldigen is makkelijk, maar toch… Sjonge jonge, dit kan wel eens de financiële Rechtszaak van de Eeuw worden. Met 1 miljoen klanten die benadeeld zijn en al class actions hebben ingediend. Dat is met velen vertegenwoordigd zijn door dezelfde advocaat of een bureau. En natuurlijk gaat Sam-de-jongeman zich wettelijk verdedigen, zoals het kan en hoort in een rechtsstaat. 

Oh ja, en die aanvraag van borgtocht? DENIEDNocando zegt de Bahamas rechtbank. Reden voor de afwijzing: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending