(ABM-Crypto) Grayscale Investments, de mondiale leidende cryptocurrency asset manager, is op 2 februari tot de New York Stock Exchange toegetreden met zijn eerste ETF genaamd ‘Grayscale Future of Finance’.

Grayscale heeft tot heden al 16 cryptogerelateerde beleggingsproducten die in totaal resulteren in 34,6 miljard dollar aan vermogen onder beheer. Echter is de Grayscale Future of Finance, ticker GFOF, het eerste beleggingsinstrument die beursgenoteerd is en Grayscale streeft ernaar om in bedrijven en technologieën te investeren die de toekomst van de financiële wereld gaan vormgeven.

De ETF heeft in totaal 22 deelnemingen waaronder verschillende organisaties die bijdragen aan de vooruitgang van de cryptovalutamarkt. De grootste deelnemingen van de ETF zijn onder andere Coinbase, de eerste beursgenoteerde cryptovaluta exchange, en Hut 8 Mining ,één van de grootste miners van crypto gespecialiseerd in bitcoin en ethereum, en Block Inc, waar Jack Dorsey zich focust op de groei van bitcoin.

Grayscale probeert al langere tijd zijn ‘Bitcoin Trust’ beleggingsfonds te converteren naar een beursgenoteerde spot ETF. Deze wordt vooralsnog telkens afgekeurd, aldus Maurice Mureau van Hodl.nl. Het uitbrengen van deze ETF zal Grayscale ervaring geven in het doorlopen van de reglementaire processen. Daarnaast kan de verkregen ervaring ook bijdragen om de samenwerking met toezichthouders zoals de Amerikaanse SEC te verbeteren en de kans op goedkeuring van hun beoogde spot ETF vergroten, zegt Mureau.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending