(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Gisteren leek het er even op dat de cryptomarkt haar herwonnen swung zou verliezen; herstel dat toch al een week bezig is. De ECB verhoogde namelijk de rente, maakt daarmee lenen iets duurder en dit voor de eerste keer in meer dan tien jaar. Die renteverhoging was het dubbele van wat de markt verwacht/gehoopt had, en daarom dreigde zij zich ff te verslikken. Maar net als de aandelenbeleggers zullen de cryptobeleggers moeten dealen met een klimaat waarin de rente, zowat internationaal zelfs, hogere regionen opzoekt. 

´t Ging dan ff redelijk flink op en neer maar de brede cryptomarkt wist de afgelopen 24 uur alsnog in de kleine plus af te sluiten. Al is er van ´sluiten´ natuurlijk geen sprake in de digitale wereld, want crypto never sleeps, bitcoin et al. is open 24/7/365, zoals u wel weet. Een dergelijke knee-jerk reactie van deze markt – neerwaarts maar terug opveren en zelfs hoger uitkomen – is een erg positief teken. Het toont kracht en weerbaarheid en flexibiliteit, dus m´n-liefje-wat-wil-je-nog-meer?

Madelon Vos heeft trouwens zo haar bedenkingen bij genoemde rentestap. Kijk ff hoe de Nederlandse all-rounder in economie, geld, goud, crypto en TA dit ziet: 

´Madelon Vos@MadelonVos__

ECB to launch new program of bond purchases aimed at countering fragmentation (bond spread f.e. Italy vs. Germany). The program will seek to prevent “unwarranted” moves in government bond spreads.

QE but not QE. QE never stops. Because they simply can’t´.

Achteraf praten, oordelen is altijd makkelijk en de beste voorspellingen zijn toch nog altijd die…over het verleden. Zo schrijft ook PlanB die weer ff the big picture voor BTC tekent. Waar komen we (nou ja…) vandaan, waar bevinden we ons heden en waar gaan we naartoe? Het verleden is dan nooit een garantie voor de toekomst, maar zoals een gevleugeld gezegde luidt: History does not repeat itself but it often rhymes. We kunnen dus wel lessen trekken uit wat voorbij is, analyseren en extrapoleren. Voorzichtig toch, om onszelf niet voorbij te lopen. In ieder geval is dit de conclusie die de uitvinder van het bekendste Model voor BTC trekt (Stock-to-Flow Bitcoin Model):

´PlanB@100trillionUSD

In hindsight, it’s so easy. This is either a generational buying opportunity (like end-2011/begin-2012, 2015, and end-2018/begin-2019) … Or this time is different and the world ends´.Toch maant de zeer slimme, prominente cryptoanalist Sylvain Saurel opnieuw aan tot voorzichtigheid. Het herstel van de cryptokoersen, hoewel snel en hard en indrukwekkend, is toch nog pril. En zegt-ie: de cryptomarkt haalde het niet uit innerlijke kracht alleen, want de stijgende aandelenmarkt en de dalende dollarkoers werkten beslist mee. ´Bitcoin Is Coming Out of 73 Days of Extreme Fear, but Don’t Make the Mistake of Giving In to FOMO´. Daarmee bedoelt Saurel in de eerste plaats: loop niet achter de koersen aan!

 

Recent was het een bekende vrouwelijke bokser die in BTC betaald wilde worden, wat altijd goede publiciteit betekent voor de cryptowereld. Nu volgt nog een (wereld)atleet die zich engageert in crypto/blockchain. Da´s dan …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)      

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending