(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,


Even klom BTC zo hoog terug als boven $24.000, gisteravond tussen 17:00 en 18:00, in een gestage opmars de afgelopen acht-negen dagen. Maar toen kwam er nieuws uit dat door de meerderheid-der-cryptobeleggers als negatief werd ontvangen. Dat klopt voor wat een Thaise cryptobeurs betreft die een trading halt houdt. Zipmex heeft geleend aan het prominente platform Celsius en aan Babel Finance en daardoor zelf in financiële problemen geraakt.

Ook dat elektrische-voertuigen-bouwer Tesla twee-derde van zijn 1,5 miljard dollar aan bitcoin verkocht heeft in Q2 van 2022, zette een domper op de cryptovreugde. Nochtans legde Elon Musk uit dat dit geen afbreuk doet aan zijn positie jegens bitcoin et al. Zijn bedrijf moest gewoon middelen liquide maken wegens productieproblemen in China. Alle Top 50 crypto´s geven een stukje van de opgebouwde winst terug vanochtend.

Niks dramatisch, het gaat altijd met (grote) ups en downs in cryptoland. Niks groeit tot in de hemel. Net als niks dieper kan zakken dan de vloer (kelderruimten uitgezonderd dan). Eén van de eerste vereisten voor goed, performant cryptobeleggen is: bestand zijn tegen dit soort koersschommelingen. En bovengenoemde zijn dan nog zeer licht!

Colateral damage

In het Nederlands: nevenschade. De naweeën van enkele belangrijke faillissementen in cryptoland zoals 3AC en Celsius Network, en de recente crash op de cryptobeurzen, betekenen ook slecht nieuws voor ene Anthony Scaramucci. Of toch zeker voor de klanten van zijn Skybridge Capital fonds, met 18 procent in crypto en de rest in aandelen. Want het afhalen van middelen is ´´tijdelijk´´ geblokkeerd, aldus de beheerders. Scar verklaart wel dat het door de koersval van aandelen komt, en niet van het crypto gedeelte van Skybridge. 

“We are super happy with our positions and feel we own great quality,” the Mooch told On The Money. “We are long and bullish. It is a multiyear bet. We aren’t measuring day to day like some investors.”

Hear hear! Een tijdelijke (!) halt of bevriezen van middelen hoeft ook geen ramp te betekenen. Zelf maakte ik het al mee bij Binance, een maand of twee lang. In al die jaren van zeer tevreden klant. Zolang de blokkage maar redelijk vlug opgeheven wordt natuurlijk. Vergelijk het met de traditionele bankenwereld: als alle klanten tegelijk hun tegoeden terug eisen, zijn alle banken gelijk euh…bankroet. Dat is wat een bankrun betekent. Zij beschikken immers slechts over 10 procent van alle gedeponeerde middelen, want de rest is uitgeleend. 

Groen, groener, groenst 

Ha! Als bitcoin, crypto dan toch beslist zo groen mogelijk moet… Als elk soort ´extra´ elektriciteitsverbruik moet gemeden worden (en waarom net het mijnen viseren?)… Dan legt deze TradingPlatforms analyse een krachtig tegenargument op tafel, dat niet genegeerd kan worden. ´Traditional banking services consume much more energy than Bitcoin (BTC) mining. Consequently, they produce larger volumes of carbon emissions than the BTC ecosystem does. The site concludes that the traditional finance systems produce nearly 400 million metric tonnes of Co2 annually. That’s four times BTC’s carbon footprint´. 

Een bericht als het volgende trekt altijd de aandacht en dat hoort ook. Het is een statement pro bitcoin dat kan tellen weer, want sterren, beroemdheden, VIP´s – publieke figuren in het algemeen? Hebben onwaarschijnlijk veel volgers, dus dit is de beste soort reclame voor de crypto business. Dit keer is het een dame die je best niet zonder euh…handschoenen aanpakt, denk ik: de Latijns-Amerikaanse ´Luana Pinheiro will become the first female UFC fighter to be paid in bitcoin‘. Net als haar boyfriend deed trouwens in maart van dit jaar: ´Pinheiro joins her boyfriend Matheus Nicolau who previously adopted a Bitcoin Standard this past March through Bitwage´. Als dit koppel maar niet zoals zovelen elke dag (meermaals?!) naar de koersen kijkt. Want als gesteld één partner een fanatiek cryptobelegger is, is er nog de wederhelft om tegengewicht te bieden. Maar wie remt een koppel af, ingeval?! Wat geeft prominent crypto analist Sylvain Saurel net nog als goede raad en die geldt voor alle cryptobeleggers (geen financieel advies uiteraard);

´Buy, Hold, and Don’t Watch Too Closely´

Beide boksers maken zich misschien ook zorgen over de inflatie; in hun land maar eigenlijk wereldwijd. We herhalen nogmaals de definitie, want ik heb nog altijd de indruk dat dit er niet helemaal ingaat, in het hoofd van Jan-met-de-Pet, Jeanne-met-de-hoed. Inflatie is het verlies aan waarde van fiatmunten, aan koopkracht, met stijgende prijzen als gevolg.

Onlangs nog kreeg ik in privé-kring te horen ´´waarom drukken ze niet gewoon geld bij?´´ Reacties als deze, tekenen van een aandoenlijke naïviteit, oké. Maar eveneens tekenen van niet echt het concept van (fiat)geld begrijpen natuurlijk. Want als je zelf niet in de boeken, in het internet duikt om correcte info op te duikelen, gesteld dat je geen studie in financiën als bagage mee hebt – in het traditioneel onderwijs beneden universitair niveau ga je ´t niet meekrijgen. Burgers en buitenlui allerhande zouden zich veel meer moeten verdiepen in de financiële wereld, om de simpele reden dat hun eigen geld, portefeuille erdoor beïnvloed wordt. Weet wat je hebt, en waarom je ´t hebt – kgeeftmaarmeehoor, c´est vous qui voyez… Een verplicht vak op school ervan maken – financieel beheer? Neuh hoor, liever houden the powers that be het volk dom. Burgers mogen nu ook niet weer té slim worden hé (?!)

Gelukkig zijn er jongdames als de Nederlandse Madelon Vos, die wekelijks wel de financiële markten duiden, en trouwens net over genoemde inflatie het volgende aanhaalt

 

De Amerikaanse Southland Credit Union gaat klanten bitcoin traden aanbieden. ´Southland Credit Union – a billion-dollar institution – is now the second credit union in Southern California to enable its customers to purchase bitcoin through its mobile banking app´. Er loopt een promotie voor deze nieuwe bankdienst van 5 dollar in BTC gratis voor elke participerende klant. (Coinmerce, een sponsor, is dan wel guller met een aanbod van 10 euro deze maand! Zie boven- en onderaan deze Cryptonieuwsbrief zo u wilt).

Waar zijn cryptocurrencies welkom, en waar worden ze net geband? Dat lijkt ome Joost ook wel interessant om weten. Vandaar dat ´k u …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)     

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.