(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,´Countdown to FOMC sees Bitcoin struggle at six-week highs´ schrijft Cointelegraph.comJa als we steeds maar blijven herhalen dat het lot van bitcoin, van de hele cryptowereld afhangt van wat een heerschap dat altijd zorgelijk kijkt, ver weg in de States zegt of niet zegt? Dan wordt het op de duur ook een selffulfilling prophecy. Gaat iedereen ´t nog geloven ook. Ach schei toch uit man, vrouw… 

Nou ja, dus dat Federal Open Market Committee komt samen op 1 november 2022, vandaag, en morgen nog, om de rente voor november mee te delen aan de meerderheid-der-cryptobeleggers. Plus nog wel wat andere beleggers en geïnteresseerden, ha! Die de woorden van ene Jerome Powell weer zullen drinken, als was ´t mede die uit zijn mond stroomt. Of iets wat smaakt als rotte vis, kan ook. In ieder geval is een renteverhoging van 0.75 basispunt (procent) al dik ingebakken in de markt. Maar dan worden het de bijbehorende ´commentaren´ die ontleed zullen worden, gefileerd, gesmaakt of helemaal niet door al wie ´t maar kan aanbelangen. 

Voor ome Joost is ´t in ieder geval compleet oninteressant. Hoewel dit is wat de cryptomarkt op de korte termijn stuurt, geen twijfel mogelijk, jammer maar helaas…!

Echt nieuws, en wat iedereen met gezond verstand (zeer weinigen dus…) hoort aan te belangen, is dat weer een centrale bank met een pilot, proef, voor een CBDC is gestart. Dat is letterlijk vandaag, in India, voor de e-rupeeOp het einde van deze Cryptonieuwsbrief gaan we over dit onderwerp – central bank digital currency – uitweiden, en hoe! Bear with me, blijf nog maar ff bij me…

Vaste, ingeburgerde beleggingswaarde

Nieuws dat een cryptobelegger veel beter uitkomt, horen we van iets dichterbij ook, vanuit Duitsland. Dit lees je toch met plezier, niet? ´10% Of All Germans Owned Cryptos in 2021, Making Digital Assets an Established Asset Class in the Country´

´…an Established Asset Class´, jawel! Wisten we, weten we, maar ´t is altijd fijn om het ook eens elders te lezen, toch? 

…en zoiets vernemen verheugt ´n cryptomens toch ook, nietwaar: een poll, bevraging, heeft uitgewezen dat bijna de helft van alle Baby Boomers en Generatie X cryptomunten bezit, of alsnog voor het einde van 2022 er zal aanschaffen. Wat BB en GenX precies inhouden, vertelt men hier

 

Wat er deze maand, november is net ingeluid, ook aankomt, zijn de midterm verkiezingen in de VS. Daar wordt een groot deel van de Senaat en de Kamer – tezamen het Congress vormend, vast flink dooreen geschud, en wel op 8 november e.k. ´In 2022, all 435 House seats and 35 of the 100 Senate seats are on the ballot. Additionally, 36 out of 50 states will elect governors´. Waarbij dat ons aanbelangt in de zin van: hoeveel vertegenwoordigers die pro crypto zijn, zullen een zetel krijgen, of behouden?

Tal van crypto miljonairs en miljardairs (jawel!) hebben middels donaties getracht invloed te verwerven. Lobbyen dus, de populairste sport in de Amerikaanse politiek. (Omkoperij is ´t, niks meer of minder…) En op sociale media doen al sinds een half jaar oproepen de ronde om alleen voor pro crypto kandidaten te stemmen. Duimen dus maar dat de Republikeinen een meerderheid krijgen, zodat alvast nitwits als de Democratische SEC voorzitter Gensler met zijn gang vervolgens hun lessenaartje mogen leegmaken en opkrassen….! 

(Louter opportunistisch hoor, als cryptobelegger pur sang. Want als de Democraten als erg zijn voor ´s lands toekomst – de Republikeinen zijn helaas NOG nefaster voor deftig bestuur…)

Nou ja, de Democraten zijn vooralsnog aan de macht. Wie wist dat sinds 2012 de Amerikaanse overheid zogenaamde whistleblower awards toekent. Dat zijn financiële beloningen die aan klokkenluiders toegekend worden. ´(…) the regulator said it had awarded approximately $1.3 billion to 278 people since its started the initiative (…)´ Wanneer er geld ´gestolen´ wordt in het opzicht van de SEC, krijgt de klokkenluider daar 10 tot 30 procent, als het bedrag boven de $1 miljoen ligt. Wist ik niet, u wel? ´t Is een officieel programma dat ´Whistleblower Program´ heet. 

Zolang het blijft waarvoor het bedoeld is, dit Verklikkers Programma, namelijk om geld door investeerders verloren te recupereren, dan kunnen we er eigenlijk niks op tegen hebben, wel? Want andersoortige klokkenluiders zoals de Australische Julian Assange, die misdaden begaan door het Amerikaanse leger via WikiLeaks aan de grote klok hing? Hen vergaat het slechter, want in plaats van een beloning in pecunia wacht alvast Julian bij een eventuele uitlevering door het Verenigd Koninkrijk tot 175 jaar gevangenis…! 

Cybercrime

…is een geweldige plaag voor wie er het slachtoffer van wordt. Dit vertegenwoordigt slechts 0,5 procent van alle transacties in de cryptowereld, maar …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.