(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

Niet schrikken, ´t is ome Joost maar! En geen andere griezel die aan uw digitale deur klopt, dus dat scheelt…(?!) Happy Halloween BTW!

Let´s talk business 

Ja de koers van bitcoin dus, BTC. Heeft een zogenaamde double top gemaakt. Op volgende grafiek zien we waar het nu hopelijk niet heen gaat… Want je kunt de koersbeweging ook helemaal anders zien. Als higher lows en higher highs – een hoger dieptepunt dan het vorige, en een hogere top dan de vorige. De toekomst zal ´t zoals altijd uitwijzen…

Twitter.com

Meta

Het is niet omdat Mark Zuckerberg er niet in slaagde een digitale munt te creëren voor het derde deel van de wereld dat ´op Facebook zit´, dat-ie ook maar gaat zitten. Bij de pakken dan. Maar hij heeft als hoofd van een beursgenoteerd bedrijf – Meta – wel altijd verantwoording af te leggen tegenover de aandeelhouders. En die zijn not so happy met het $3,6 miljard kwartaalverlies van de divisie Reality Labs.

´Is Zuckerberg’s $100B metaverse experiment doomed to fail?´ vraagt Cointelegraph zich af.

Jaja, u leest dat goed – 10 miljard dollar per jaar maakt 100 miljard dollar dat Marky Mark plant te investeren in de virtuele wereld ! Nou, u en weten wel wat we zouden doen met – slik – 10 miljard dollar per jaar? 

Of…ome Joost eigenlijk niet hoor. Behalve aan goede doelen geven, alles tot zeg een half miljoen euro per jaar. Moet toch volstaan om deftig van te leven, dacht ik…(?!) En met goede doelen bedoel ik (sorry) wel in de handen zelf van zij die het broodnodig hebben. En voor dieren uiteraard, in nood, in het wild, en in de vele asielen. Kzourm´n handen nog aan vol hebben denk ik! Een leven lang? Wat u? 

Nou ja, in ieder geval pompt mijnheer Suikerberg dit soort van gigantische sommen niet zomaar in de virtuele wereld, het Metaverse. En dan nog die naamsverandering van de holding boven al zijn bedrijven, zoals Facebook, of wat dachten we…vast! Nee ik denk dat-ie er nog veel meer geld denkt uit te halen, zakenman als-ie is, toch?

Want mister Z. is lang niet de enige die ervan overtuigd is dat de virtuele wereld wordt waar ´t allemaal gebeuren zal. Tal van topbedrijven, zoveel klinkende namen in de ondernemerswereld zijn ermee bezig. Met bouwen aan, werken in wat ´t Metaverse moet worden. Kan worden. Zal worden?

Is dat ook niet wat investeren eigenlijk is of hoort te zijn: vandaag iets doen met het oog op opbrengst morgen? Ook al is het morgen vast weer ´morgen´, een wereldnaam in de mode participeert in ieder geval ook: ´Gucci Sets up Shop in The Sandbox Metaverse, Bringing Games, Vintage Fashion, and More´. En voor wie wilt weten wát ze daar allemaal doen, in de virtuele wereld van morgen, vindt in het volgende vast z´n gading. Beter te vroeg zijn dan te laat? In wat ook een belangrijk onderdeel is van het Metaverse – NFT´s. Wat zijn het, hoe maak je ze en ook: hoe kan je er aan verdienen. Check it out, zo u wilt…of niet natuurlijk.

Nog een opvallend bericht waar m´n oog op valt. Bij wijze van spreken dan, want ogen heb ik meer dan nodig om op hun plaats te blijven, om u blijven kond te doen van wat er ruist door ´t digitaal struikgewas, toch? Dit dus: El Salvador, eerste land ter wereld dat vorig jaar bitcoin erkende en gebruikte als ´t geld dat ´t is, opent…een bitcoin ambassade in Zwitserland?!

Een flink en terecht verwijt aan de overheden van deze wereld, in ieder geval aan de Amerikaanse: miljarden dollars worden gestolen in crypto scams, oplichting, fraude. Terwijl de US regulators kissebissen en zich ´t hoofd breken (I wish) over regeltjes opstellen. Regelneven, -nichten dat ´t zijn. Heet dat niet wat ze ook noemen dweilen met de kraan open…?

Toen bitcoin nog aan $0,0025 stond…

Pizza! Wie lust ´t niet! Al wordt-ie niet meteen geserveerd aan de 1,5 miljoen inwoners van de Braziliaanse stad Porto Alegre. Wel maken ze in de jaarlijkse festiviteiten kalender plaats voor een Pizza Day, op 22 mei. Dit refereert aan ´the date when a BitcoinTalk forum user, identified as Laszlo Hanyecz, offered 10,000 BTCs for two pizzas on May 22, 2010. At the moment, Bitcoin was valued at $0.0025´.

We blijven nog ff in – voor ons Europeanen toch – exotische contreien. Broeierig hete, bruisende steden en landen. Zoals in het midden-Amerikaanse Costa Rica, wat Rijke Kust betekent, zoals Cristoforo Colombo ´t benoemde anno 1502-1504. Hij vond er toen niet de goudschatten waarop-ie hoopte, en reisde dan maar nog ff verder. Maar misschien is wat het digitale goud anno 2022 heet wel weggelegd voor Costa Rica. In ieder geval is wat de overheid overweegt – een taks uitzondering voor bitcoin transacties – een stap in de goede richting. Wat u?

Gaan we nog een heel stuk zuidelijker, diep in wat Zuid-Amerika heet, horen we ook iets veelbelovend vanuit Chili. Kent u vast wel van de Chili con carne…(NOT!Al hebben de verkozen of benoemde vertegenwoordigers en ambtenaren er de tijd voor genomen… Maar ja, cryptobeurzen mogen er eindelijk ook bankrekeningen openen.

 

Kijken we ff naar the big picture zoals ik dat altijd noem: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.