(ABM-Crypto) In een aantal Zwitserse steden is het al enige tijd mogelijk om belasting te betalen met cryptovaluta, maar Lugano, de negende stad van Zwitserland met iets meer dan 62.000 inwoners, gaat een stap verder en wil cryptocurrency toestaan als betaalmiddel voor belastingen, goederen en diensten. 

Het initiatief wordt gesteund door een samenwerking met Tether Operations Limited, het techbedrijf achter USDT, de grootste stable coin qua marktkapitalisatie. 

Enigszins vergelijkbaar werd vorig jaar in El Salvador bitcoin als tweede officiële munteenheid ingevoerd. 

Tether en de stad Lugano zijn van plan om te werken aan het opschalen van de blockchainmogelijkheden van de stad en het transformeren van Lugano in een belangrijke hub voor Europese Decentralized Ledger Technology (DLT) adoptie. 

“We zien een toename aan landen die een positieve verandering meemaken omtrent de wet-en regelgeving van cryptogeld”, aldus Maurice Mureau van Hodl.nl. Zo kan men in Portugal gebruik maken van een gunstige belastingstelsel met betrekking tot cryptovaluta.

“Ook in El Salvador zien wij een positieve verandering in sentiment, het bruto binnenlands product is al met 10 procent gestegen sinds bitcoin als wettig betaalmiddel is uitgeroepen. Er wordt steeds vaker een gunstige klimaat gecreëerd voor investeerders, hierdoor wordt het meer aantrekkelijk voor organisaties om zich te vestigen”, zegt Mureau aan ABM-Crypto.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending