(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!


Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,


Op Forbes.com, de online versie van het prominente Amerikaanse zakenblad, stond gisteren weer een opvallend artikel. Van de hand van Roslyn Layton, senior contributor, met de veelzeggende titel: ´Gary Gensler: Resign´. Een vlammend, gedurfd maar volledig waarheidsgetrouw stuk dat, als het over mezelf ging, ik meteen ontslag had genomen als redacteur van de Cryptonieuwsbrief! Fat chance dat Gary G. als voorzitter van de infame Securities and Exchange Commission (SEC) dat ook effectief zal doen. Die houdt vast aan zijn machtige positie sedert begin 2021…tot twee stoere binken in wit uniform ´m in een dwangbuis afvoeren? Ook al even onwaarschijnlijk. 

De man hindert, weert af, beknelt, knecht, beboet zonder regels of wetgeving de crypto/blockchain wereld, en dat dringt eindelijk door tot zijn bazen, de Amerikaanse senaat. Andere landen gaan vooruit in de digitale wereld en doen er hun voordeel mee. Zoals het VK, Zwitserland, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea en zelfs Afrikaanse landen. Maar de (On)verenigde Staten blijven achter. 

Wanneer die senaat herschikt wordt met de mid-term verkiezingen van aanstaande november, en misschien, waarschijnlijk een Republikeinse meerderheid het voor het zeggen krijgt, zal Gary als ´Democraat´ vast de eerste zijn om de bons te krijgen. En terecht dan!

Saillant feit: het artikel staat ondertussen niet meer op Forbes.com! Benieuwd wie er een telefoontje naar de redactie heeft gepleegd…(?!)Ome Joost heeft ´t echter gesaved, net zoals hij elke dag met tientallen artikels doet, dus u kunt het altijd nog consumeren! Een kort uittreksel:

´Gensler’s SEC demands complex, bewildering disclosures on how financial assets affect the weather; develops discriminatory rules without procedure and input; and applies regulation, not by rule of law, but caprice. He rejects Constitutional checks and balances, bristling at Congressional oversight which dares to question new SEC environmental, social and governance (ESG) orthodoxy.

He weaponizes the SEC’s war on cryptocurrency by claiming that every digital asset is probably a security. The SEC has not developed forthright policy on cryptocurrency; Congress has not instructed it to do so; and commissioners have never voted on a position, but Gensler nonetheless urges startups to “come in and talk to us” about “getting registered.”´

Zo hoort u ´t ook eens van een ander…!

 

Bitcoin blijft zich nog redelijk sterk houden aan $21.700 maar staat net als de andere top 50 munten naar marktkapitalisatie in het rood. De markt verwacht niet veel goeds van de beroemde/beruchte speech die Fed Voorzitter Powell later vandaag zal geven. Vanuit een Gat in Jackson, weet u wel. Het zal over inflatie gaan met een outlook voor de Amerikaanse economie, en dit zal op korte termijn de richting van de cryptomarkt bepalen. Het zij zo!

Halfvol/Halfleeg

Eenzelfde onderwerp – een marktonderzoek over cryptobeleggen in Rusland – maar twee verschillende invalshoeken. Naargelang de ingesteldheid van de auteurs, vast: is het glas halfvol of is het halfleeg. Ik vroeg ´t me eerder reeds af: worden bepaalde (brood)schrijvers ´gestuurd´ via-via door the powers that be – de bankensector bijvoorbeeld – om crypto in een negatief daglicht te zetten? Dit wordt dan wel heel subtiel gedaan:

Halfvol: ´Survey shows 31% of Russians ‘ready’ to buy cryptocurrency´.  

Halfleeg: ´72% of Russians say they have never bought Bitcoin: Survey´.  

Blockchain Letter

Als er maar één publicatie is over crypto/blockchain die u leest – behalve de Cryptonieuwsbrief natuurlijk (!) – laat het dan de volgende zijn. Elke maand verschijnt op Panteracapital.com de Blockchain Letter. Die staat immers telkens barstensvol met zeer waardevolle informatie over de sector. Ondanks wat de titel doet vermoeden, zeker en ook over de cryptomarkt, de coins en tokens. Wat eigenlijk één en hetzelfde is, maar soitHier vindt u de recentste, van 24 augustus 2022.  

Pantera Capital zit succesvol als institutioneel reeds in de crypto/blockchain markt sinds 2013 en levert de interessantste feiten en inzichten aan. Doén!

On-chain Metrics

Over statistieken wordt wel eens gedebiteerd: ´Er bestaan leugen, grove leugens, en dan zijn er nog…statistieken´. M.a.w. je zou er alles en het tegendeel mee kunnen bewijzen! 

Niet zo met de on-chain metrics over blockchain en crypto. Dit zijn feiten, vaststellingen. Het is alsof je de motorkap van een auto opent en de verschillende componenten van de motor één voor één blootlegt, bekijkt, onderzoekt. De meeste cryptobeleggers lezen de gespecialiseerde media (of zouden dat moeten doen) en kijken naar de koersen (niet te vaak doen hoor!) Maar on-chain metrics handelen over, tonen wat er écht gebeurt, plaatsvindt, in de blockchain. Dit artikel beschrijft de vijf belangrijkste.

Een combinatie van on-chain metrics, statistieken over de blockchain, met technische analyse (TA) en fundamentele analyse wapent alvast de professionele cryptobelegger om weloverwogen beslissingen te nemen. En u weet dat er drie verschillende zijn: kopen, verkopen en niets doen. Want niets doen is OOK ´iets´ doen!

Watskeburt?

Een korte stand van zaken, overzicht hoe de cryptomarkt er in bovengenoemd inzicht voorstaat.

Vooral sinds juni, juli en augustus tot op vandaag worden meer en meer bitcoins van beurzen en platformen gehaald. Dat zijn dan hodlers (zij die kopen-om-vast-te-houden) die hun munten van veelal hot storage naar cold storage overbrengen. Van meteen beschikbaar zijn voor verkoop of handel, naar een eigen portefeuille, wallet. Om daar langer te blijven. Dat is een positieve ontwikkeling natuurlijk.

Onthoud ook zo u wilt dit gezegde: Not your keys, not your coins! Het veiligst is natuurlijk wanneer je munten alleen toegankelijk zijn voor jouzelf. Liefst dan nog middels een wallet die geen enkele verbinding heeft met het internet, dus ook niet met je computer of smartphone! Want die kunnen eveneens gehackt worden. De bekendste cold storage wallets zijn Ledger en TrezorVeilig voor hackers en andere digitale booswichten, en ook immuun voor een eventueel bankroet van een beurs of platform. Of wanneer het afhalen van munten als dan niet tijdelijk opgeschort wordt.

Sinds april 2020 komen er duidelijk minder nieuwe beleggers, traders, speculanten naar de cryptomarkt. Dat is te merken aan …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.