(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!


Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,We gingen het afgelopen weekend in met onder meer het volgende:

´BTC blijft zich nog redelijk sterk houden aan $21.200 maar staat net als de top 50 munten naar marktkapitalisatie in het rood. De markt verwacht niet veel goeds van de beroemde/beruchte speech die Fed Voorzitter Powel later vandaag zal geven. Vanuit een Gat in Jackson, weet u wel. Het zal over inflatie gaan met een outlook voor de Amerikaanse economie, en dit zal op korte termijn van dagen de richting van de cryptomarkt bepalen. Het zij zo!´ 

Die vrijdag 26 augustus 2022 zou bitcoin met 5 procent dalen tot $20.800, na genoemde speech. Deze viel niet in goede aarde bij financiële markten zoals voor aandelen en cryptomunten. 

´Bitcoin fell almost 5% to $ 20,822 after Federal Reserve Chairman Jerome Powell spoke at Jackson Hole on Aug. 26, saying that restoring inflation back to ideal levels will take time´Powell briefly spoke at the event and talked about the importance of price stability. He noted that price stability is the “bedrock of the economy” and that the economy won’t benefit anyone without it. He stressed that price stability must be regained and preserved, but until the economy reaches that level, “there will be some pain to households and businesses.”´  

´Gaat beetje pijn doen´ dus – voelt u ´t al ondertussen…(?!)

Met andere woorden: rente verlagen zo vroeg als in maart 2023 – fuggetaboutitRente verhogen: jawel en veel en nog voor een hele poos.

Persoonlijk gaat ome Joost met heel andere gedachten in ´t hoofd de slaap in elke nacht. Maar blijkbaar gaat de meerderheid-der-cryptobeleggers niet alleen slapen met Jerome Powell maar staat er ook nog eens mee op. (Het idéé…?!) Het zij zo!

Op zaterdag ging de daling verder tot even onder het $20.000 niveau, maar dat is dan de sterke weerstand die we al ervaren hebben. Zondag – gisteren – kwakkelde de koers ook al en vanochtend is het dan zo ver: bitcoin is deathOver and out! Want beneden de 20.000 dollar ligt er niet veel goeds in het verschiet, nietwaar.

Oeps! Blijkt ´t reeds de 461ste keer dat bitcoin dood verklaard is?! Zelfs 8 keer in de laatste 3 maanden!  

Nou, dan zullen we het huidige extreem pessimisme beter ff relativeren, nietwaar? Geen financieel advies maar dit zegt het helemaal:

Dank aan Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie


No kidding: we moeten de realiteit onder ogen zien. De cryptomarkt zit in een beren fase, en beterschap voor de markt an sich is waarschijnlijk niet te verwachten voor 2023. Dat is historisch gezien een positief jaar omdat dan reeds vooruitgelopen kan worden op begin 2024, de volgende halvening van BTC. Dat moment dat de beloning voor het mijnen ervan opnieuw halveert, en er dus weer slechts de helft nieuwe bitcoins op de markt komen. 

De cryptomarkt heeft ´t in de huidige fase anno augustus 2022 extra moeilijk, omdat de Federal Reserve aan een cyclus van renteverhogingen bezig is. Er komt dus minder of zelfs geen funny money meer naar de financiële markten en dat hebben beleggers de laatste tien jaar niet meer meegemaakt. Het creëert meer angst en minder vertrouwen in de toekomst, waarbij de oorlog in Oekraïne dan nog eens direct en indirect de prijzen van zowat alles de hoogte in heeft gejaagd, en nog. In een constellatie van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) is het adagium risk-off en worden de meest riskante beleggingen geschuwd. Dat zijn dan vooral de techaandelen van de Nasdaq en digitale munten. 

BTW – hoe zit dat met aandelen? Ha! Op vrijdag 26 augustus jl. verloren de aandelenmarkten meer dan alle cryptomunten tezamen! Voor 1,25 trillion dollar ging daar in rook op, terwijl de total market cap van de 20.000+ munten tokens zelfs onder het trillion zit. Waaraan dan nog 13 jaar opbouwen vooraf ging. Geeft te denken?! 

´Impact of Bitcoin Halving on the Price of Bitcoin

Taking a closer look at the first and second halving events, we can see a few patterns emerging:

 

  • Approximately a year before the halving the price of Bitcoin starts to appreciate.
  • Approximately a year after the halving, peak price is reached. The trend reverses, and the downtrend can last for up to two years (until the cycle repeats)´. 

Medium.com 

Kijkt u zelf zo u wilt wat er na elke bitcoin halvening gebeurt met de koers (grafiek niet weergegeven wegens copyright). Historisch gezien kunnen er nog enkele spikes naar beneden plaatsvinden, maar dan is het ergste leed geleden


Op Biflatie.nl verscheen afgelopen weekend een erg interessant artikel over ethereum, ETH, onder de titel: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending