(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)         

Het is zoals wij hier al schreven: de verkopers zijn voor 95 procent de newbies, nieuwkomers in de crypto space. Degenen ook die voor gewin op heel korte termijn in de markt kwamen; en dat is in de meeste gevallen not done als belegger. In crypto of whatever´On-chain data shows Bitcoin short-term holders seem to have been behind the latest selloff that has taken the price of the crypto below $36k´.

Bedoeld wordt dan de portefeuilles die bitcoin aanhouden van 1 dag (!) tot 6 maandenDe héle korte termijn dus inderdaad! Een onontbeerlijke eigenschap voor de goede, succesvolle (crypto)belegger is, zoals gekend maar zelden gevolgd, ge-duld. Geduld. Ook: emotieloos beleggen en er een zekere afstand van weten te houden. Dus vooral niet elke dag of zelfs meermaals per dag naar de koersen kijkend…!

Afgelopen weekend en vanochtend zagen we BTC traden tussen $36.000 en $33.450. Met een koers op moment van schrijven van $33.750 zal het erom spannen of de echte bodem al wel bereikt is, of we nog lager kunnen. Het liefst zien we dan een korte, hevige sell-off gevolgd door een snelle beweging terug omhoog. Dat is pas purgerend, om eindelijk alle wannabe verkopers uit de markt te krijgen. We shall see, maar fraai ziet het plaatje er vanochtend absoluut nog niet uit.

Stuck in the middle with…BTC

Ondertussen zit bitcoin halverwege de twee halvenings: die van 2020 achter ons en die van 2024 voor ons. Sinds de eerste halvening, die van 2012, is dat tweede deel van de rit negatief tot stabiel voor de BTC koers. Om pas op te veren in het laatste jaar voor de volgende halvening, dus in dit geval 2023. Dat vierjarig moment waarop de beloning voor het mijnen van BTC telkens halveert. (Mijners verkopen vervolgens meestal snel die beloning en dat zijn de ´nieuwe´ bitcoins die op de markt komen; we herhalen het nog maar eens).

Afgelopen zondag, gisteren dus, was nog eens een bloedrode dag voor bitcoin et al. Zoals het sentiment, dat barslecht is blijkbaar (want niemand vraagt ome Joost wat), ook getoond wordt in de Fear & Greed Index. Die héél laag staat, met de wijzer die van 0 (extreemste angst) tot 100 (extreemste hebzucht). Die uitersten zijn nog nooit bereikt trouwens, en hoewel de huidige stand (11, zie onderaan deze Cryptonieuwsbrief) heel laag lijkt, is het in de afgelopen 12 maanden nog net ietsje erger geweest, toen bitcoin aan $33.000 noteerde. Al lijken we daar niet ver meer vanaf.  

Ondertussen zijn er wel enkele whales, de grootgrutters in bitcoin, die het schip verlaten hebben, waarschijnlijk (beetje vreemde uitdrukking – walvissen die het schip verlaten?!) Misschien verwachten deze nog lagere koersen en willen zij behaalde winsten veilig stellen. Sommige mega-houders van BTC zitten hier immers al vele jaren in. 

Hier ziet u een technische analyse van de bitcoin koers, die gisteren gemaakt werd.

Somewhere, over the rainbow…

Heeft u trouwens de Rainbow Chart – live – al bekeken? In-druk-wek-kend, nietwaar? En ook passend bij deze tijd, nietwaar. Kijkt u dan ook zo u wilt naar…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending