(ABM-Crypto) Nederlanders die in crypto beleggen doen dit vaak met kleine bedragen. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten. 

Twee derde van de 1,2 miljoen Nederlanders die geld in crypto’s stoppen, doen dat volgens de AFM met minder dan 2500 euro. Iets minder dan de helft handelt zelfs met minder dan 500 euro.

Een kleine meerderheid van de beleggers zegt vooral ‘een gokje te wagen’ en lijkt zich volgens de AFM bewust van de risico’s. “Daar staat tegenover dat zo’n 100.000 consumenten een extreme koersdaling alleen met passen en meten kunnen opvangen.”

Naast het wagen van een gokje is de lage rente voor 42 procent van de cryptobezitters een reden om in crypto’s te stappen. “Een vijfde verwacht zo snel winst te kunnen maken.”

“Crypto’s zijn lastig te doorgronden en kwetsbaar voor misleiding, oplichting en manipulatie. De waarde is vooral gebaseerd op speculatie en in de regel ontbreekt een onderliggende waardebepaling. Koersen kunnen daardoor sterk fluctueren. Klein nieuws kan leiden tot grote koersveranderingen en er is een reëel risico dat crypto’s hun waarde zelfs geheel verliezen”, vindt de AFM.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.