Als ouder wil je er altijd voor zorgen dat je kind veilig is. Op het internet kan dit nog weleens moeilijk zijn, gezien de vele gevaren die er op het web schuilen. Met de onderstaande 5 tips zul je ontdekken wat je allemaal kunt doen om je kind zo goed mogelijk te kunnen beschermen op internet.

Tip 1: Post nergens online persoonlijke informatie

Om digitale problemen te voorkomen is het belangrijk om nooit persoonlijke informatie online te plaatsen. Met een ouderlijk toezicht app zoals mSpy kunnen ouders het gedrag van hun kinderen op internet goed in de gaten houden. U kunt telefoon traceren zonder toestemming gratis raadplegen en controleren welke sociale media en sites uw kind actief gebruikt. Er liggen verschillende gevaren op de loer wanneer persoonlijke informatie online in verkeerde handen valt, zoals identiteitsfraude of het doorverkopen van je gegevens aan anderen. Verder kunnen de volgende tips goed van pas komen:

  • Update regelmatig je wachtwoorden
  • Denk goed na over de schermnamen die je kiest
  • Behandel mensen met fatsoen
  • Gebruik geen chatrooms
  • Pas op voor spam en phishing berichten

Tip 2: Zorg ervoor dat ze geen wachtwoorden delen

Niet alleen moet je sterke wachtwoorden maken en deze regelmatig updaten, het is verstandig om deze nooit met iemand te delen. Voor ouders is het goed om op de hoogte te zijn van de wachtwoorden die kinderen gebruiken. Zo kan er voorkomen worden dat deze in verkeerde handen vallen. Daarbij kun je kinderen al van jongs af aan duidelijk maken dat het nooit de bedoeling is dat wachtwoorden zomaar met iemand worden gedeeld.

Tip 3: Vul geen profielen in waarbij privé informatie wordt gevraagd

Veel websites gebruiken persoonlijke informatie van bezoekers om deze een betere ervaring te kunnen bieden. Als je bijvoorbeeld vaker op een webshop komt kan deze je helpen met het aanbieden van producten die passen bij je koopgedrag. Met dit soort persoonlijke voorkeuren wordt het fijner om online te winkelen en dingen te zoeken, maar er is ook een keerzijde. Hackers, bedrijven en websites kunnen namelijk ook misbruik maken van deze gegevens, dus let goed op waar je deze online achterlaat.

Tip 4: Houd hun privé foto’s veilig

Het risico dat je te veel deelt op internet is tegenwoordig steeds groter. Wanneer je overal foto’s en video’s plaatst en persoonlijke informatie, heeft iedereen toegang tot deze gegevens. Iedereen laat op internet een spoor na wat je jaren of zelfs decennia later nog kan achtervolgen. Denk daarom goed na voordat je dingen plaatst en overweeg ook wat de gevolgen zijn op lange termijn.

Tip 5: Onderwijs uw kind

Als ouder is het belangrijk om je kind in te lichten over de gevaren van het ontmoeten van vreemden die je online tegenkomt. Zo moet je uitleggen dat iedereen zich als iemand anders voor kan doen. Daarom is het nooit verstandig mensen te ontmoeten als je deze online hebt leren kennen.

Tenslotte

Hoewel het een hele uitdaging kan zijn om je kinderen online veilig te houden, helpen deze tips je goed op weg. Wees altijd alert en gebruik waar mogelijk een ouderlijk toezicht app om het internetgedrag van je kroost te kunnen controleren. Op die manier kun je ook direct ingrijpen als er iets niet goed gaat.

Deel dit artikel met je vrienden...

Trending