Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s ´R´Us!

Joost X.R.P. Bitcoin

[email protected]

Makkelijk en  snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

De cryptomarkt verliest wat pluimen en elan en dat komt grotendeels neer op wat Marketwatch.com zo betitelt: ´Will July inflation data sustain or kill the recent rally for stocks and crypto?´ Vandaag komt in de States namelijk het CPI cijfer uit. De Consumer Price Index. Die geeft weer hoeveel consumenten betalen voor een mandje met goederen, producten. (Zoals in Nederland het CBS, centraal bureau voor de statistiek dat maandelijks publiceert). Dit geeft een indicatie van de inflatie, en dan gaan marktanalisten incalculeren hoeveel of weinig de rente in de VS wel omhoog kan gaan. Vanwege de Amerikaanse centrale bank, de Fed, om die inflatie te trachten te beteugelen.

´Zullen de juli inflatie data de recente rally van aandelen en crypto ondersteunen of afbreken´. Zoiets.

Dus weer en opnieuw loopt de meerderheid-der-cryptobeleggers aan de leiband van de meerderheid-der-aandelenbeleggers. Tjonge jonge…

Verder kwam er in de afgelopen 24 nog wat negatief nieuws naar buiten uit de cryptowereld. Met een Duitse cryptobeurs die afhalen voorlopig blokkeert (voor 500.000 klanten!)  Slechte cijfers vanwege de grootste cryptobeurs van de VS, Coinbase, dat er maar niet in slaagt om winst te maken. Plus nog een crypto leenplatform dat afhalen voorlopig stopzet, Hodlnaut uit Singapore.

Nou ja, allemaal niet goed voor ´t humeur van de meerderheid-der-cryptobeleggers, zoals u zich wel kunt voorstellen. 

En als je dag al sip start, en je beslist om heel deze woensdag a sad face op te zetten, tja. Dan heb je ook geen oog of oor voor het meer positieve nieuws dat uitkomt. Zoals een samenwerking tussen de tweede grootste gecentraliseerde cryptobeurs ter wereld, FTX, en Reddit, een erg populair sociale media-platform in de VS. FTX werd enkele jaren geleden opgericht door SFB, zoals Sam Bankman-Fried wordt genoemd. Het maakte de jongeman, toen nog een twintiger, in no time miljardair. Sam profiteert van de cryptowinter (die duidelijk nog niet voorbij is…) om stakes in andere beurzen te verwerven en zo zijn imperium nog te vergroten. Maar hij is ook gul met z´n vele geld hoor, SBF, deelt ook belangeloos uit, dus topkerel.

Zo komt zakenbank Morgan Stanley naar buiten met twee tekenen die kunnen wijzen op een nieuwe bitcoin stierenmarkt. Geen Doge die er om geeft want ´iedereen´ heeft al beslist dat vandaag een baaldag wordt, maar kom. We luisteren ff naar wat de Yankees te vertellen hebben. De cryptomarkt heeft ´a floor´ bereikt, een vloer. Dat wist u eigenlijk al als trouwe lezer van de Cryptonieuwsbrief.

´The bank’s analysts believe that the U.S. Federal Reserve switching to expansionary monetary policy could spark another rally´.  Da´s beetje raar en wishful thinking vrees ik: de Amerikaanse bank die de rente zou verlagen in plaats van op te trekken. Meer geld – funny money, verzonnen dollars altijd – in de markt pompen in plaats van er uit halen, zoals in de afgelopen tien, twaalf jaar?!  

De overlevende crypto leenplatformen bieden nog altijd een hogere opbrengst dan traditionele banken. De futuresmarkt is nog steeds gezond en er is ruimte voor meer ´leverage´, beleggen met geleend geld.

That´s it. Weinig soeps dus en zeker niks om juichend op te springen van je stoel. 

Enfin, dit is wat de markt verwacht, en als die cijfers beter of slechter zijn dan zullen we dat meteen merken: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending