(ABM-Crypto) Shopify gaat Bitcoin Lightning-betalingen ondersteunen en zo wordt de acceptatie van Bitcoin flink vergroot.

Op de Bitcoin 2022 conferentie kondigde CEO Jack Millers van Strike een nieuwe samenwerking aan met Shopify. 

Het wereldwijd opererende e-commerce bedrijf Shopify biedt software aan voor online verkopers. Inmiddels maken ruim 1,5 miljoen webshops in 175 verschillende landen gebruik van Shopify.

Door de integratie kan straks elke Shopify-verkoper Bitcoin Lightning-betalingen accepteren. 

Dit Lighting Network is ontworpen om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken. Door de transactiesnelheid komt dit zowel kopers als verkopers ten goede. 

De uitbreiding van het aantal betaalmogelijkheden zou verkopers tevens de gelegenheid bieden om nieuwe markten aan te boren. 

Ook kondigde Mallers samenwerkingen aan met NCR en Blackhawk. Het NCR voorziet betaalapparaten voor onder andere bedrijven zoals Walmart, Macy’s en McDonald’s. Blackhawk is de grootste distributeur van cadeaukaarten. Het ondersteunt meer dan 400.000 verkooppunten in 28 verschillende landen. 

“Verschillende landen hebben in de afgelopen maanden stappen gezet in het erkennen van Bitcoin als wettig betaalmiddel, helaas was dit echter vaak nog beperkt tot kleinere landen. Met de integratie van het lightning-netwerk in de webshops van Shopify en de betaalapparaten van grote multinationals worden de gebruiksmogelijkheden van Bitcoin in rap tempo uitgebreid. Door de voordelen en de groeiende toepassing zal bitcoin steeds vaker worden gezien als valide alternatief, ook door de alledaagse niet-technische gebruiker”, aldus Maurice Mureau van Hodl.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending