(ABM-Crypto) De omzet van Robinhood Markets is in het vierde kwartaal van 2021 gestegen, maar minder dan analisten hadden verwacht. Dat bleek donderdag nabeurs uit de resultaten van de online broker.

De app voor handelen op de beurs meldde een omzet van 363 miljoen dollar, wat 14 procent meer was dan in dezelfde periode een jaar eerder, toen de opbrengsten uitkwamen op 318 miljoen dollar. De jaaromzet kwam in 2021 uit op 1,8 miljard dollar; een stijging van 89 procent. 

Analisten rekenden op een hogere kwartaalomzet.

De handel in cryptovaluta nam in het vierde kwartaal toe met liefst 304 procent tot een totaal van 48 miljoen dollar. In 2021 kwam de omzet uit cryptohandel uit op 419 miljoen dollar, van 27 miljoen dollar een jaar eerder.

De fees uit handel in aandelen daalden in het vierde kwartaal met 35 procent tot 52 miljoen dollar, maar stegen over heel 2021 wel met 15 procent.

Het nettoresultaat in het vierde kwartaal was een verlies van 423 miljoen dollar, of 0,49 dollar per aandeel. In heel 2021 boekte Robinhood een verlies van bijna 3,7 miljard dollar, waar een jaar eerder nog een bescheiden winst van 7 miljoen dollar in de boeken kwam. 

Het aantal betalende rekeninghouders steeg met 81 procent naar 22,7 miljoen over heel 2021. Op kwartaalbasis bedroeg de groei 1 procent.

Outlook

In het huidige eerste kwartaal rekent Robinhood op een omzet van minder dan 340 miljoen dollar. Ook dit viel analisten tegen.

Het aandeel daalde donderdag in de nabeurshandel 10 procent.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.