(ABM-Crypto) Burgermeester Eduardo Paes van Rio de Janeiro, heeft aangekondigd dat hij van plan is om 1 procent van de gemeentekas in bitcoin te investeren. 

Deze plannen kondigde Paes vorige week aan tijdens de Rio Innovation Week, een evenement dat gaat over de modernisering van de stad. Paes wil hiermee stappen zetten om op lange termijn Rio de Janeiro de cryptovaluta-hoofdstad van Zuid-Amerika te maken.

Om deze plannen daadkrachtiger te maken, onderzoekt Paes ook de mogelijkheid om mensen die hun onroerendgoedbelasting in bitcoin betalen een korting te geven van 10 procent. Deze belastingvoordelen zouden cryptobedrijven aanmoedigen om zich in Rio te vestigen. 

“Door de jaren heen zien wij steeds meer steden en landen die proberen een gunstig klimaat te ontwikkelen voor de cryptocurrency industrie”, aldus Maurice Mureau van Hodl.nl. Waar de vorige generatie van Big Tech zich vooral vestigde rondom één plek, Silicon Valley, is dat bij cryptovaluta volgens Mureau niet het geval. “Dankzij de decentrale aard van crypto’s ontstaan er over de wereld meerdere hotspots. Zo is bijvoorbeeld de Zwitserse stad Zug omgedoopt tot Crypto Valley, de Bitcoin Beach in El Salvador ontstaan, en zijn landen zoals Dubai en Portugal bezig met belastingvoordelen voor cryptocurrency investeerders.”

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
Trending