(uit: Cryptonieuwsbrief, dagelijks het hottest news uit de Crypto/Blockchain wereld, en nog gratis ook! Join us! 5000 Nederlanders en Belgen gingen u reeds voor…)

´Reculer pour mieux sauter´ heet dat in het Frans: een stap achteruit zetten om beter te kunnen springen. Na 7 dagen stabiliseren, opkrabbelen en opnieuw klimmen, zet de cryptomarkt een stapje terug. Ook de cryptobomen groeien niet tot in de lucht, en zulk gedrag (vanwege de meerderheid-der-beleggers) is altijd gezond. Koersstijgingen moeten op een gegeven moment ´verteerd´ worden. Sommigen nemen winst, anderen stappen net op dat lagere niveau in. Geen financieel advies, we zeggen ´t er nogmaals en tot in den treure bij. 

Ondertussen blijft in het algemeen pessimisme regeren, en ook dat is prima. Stierenmarkten groeien altijd uit pessimisme, nooit uit ´irrational exuberance´, onrealistisch overdrijven, zoals een oud-Voorzitter van de Fed dat zo mooi en fijntjes formuleerde. De mensen kijken sip en verwachten bitter weinig, en dit zelfs wereldwijd (beleggers zijn ook mensen, zij het een bijzonder specimen). Deze grafiek (niet mogelijk hier af te beelden) toont dit plastisch. De 2022 Edelman Trust Barometer meet jaarlijks de verwachtingen van inwoners van 28 economisch prominente landen: wie verwacht de komende vijf jaar er economisch op vooruit te gaan? ´Economic prospects are at an all-time low in nine countries, including the U.S., Canada, Germany, Japan, and China´

Is het (crypto)glas half leeg of halfvol?

Ha, da´s natuurlijk de 1 million bitcoin question. Strikt persoonlijke opinie weer uiteraard maar net vandaag schrijf ik (…)

Lees verder op www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3