(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en  snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!


Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

 

Vast! De loco-burgemeester heet Phil Banks (what´s in a name) en kocht voor $15.000 en $150.000 bitcoin en ethereum. Tja, als je verantwoordelijk bent voor ´Public Safety´ dan moet je dat ook uitstralen, nietwaar? Hihihi. Banks is de naaste adviseur van zijn baas, mayor Eric Adams. Die is al langer een groot voorstander van crypto en blockchain, en zette bij aantreden in januari 2022 drie keer z´n maandloon om in crypto, toevallig of niet ook in BTC en ETH. 

Toplui horen ook het goede voorbeeld te geven, wat u?

Er zijn natuurlijk tal van redenen om in digitale munten te investeren, en Techround.co.uk noemt er alvast vier om dat in BTC te doen: (opmerkingen van ome Joost staan tussen haakjes, kijk, nu al…)

It Is Easy To Start. ´t Is makkelijk om ermee te starten. Je opent een cryptorekening, liefst bij een betrouwbare makelaar of beurs (!), stort er fiatgeld op, in Europa zijn dat euro´s, en koopt bitcoin. Veel minder papierwerk en poespas dan wanneer je ergens aandelen wilt kopen. (Tegenwoordig willen aanbieders van cryptohandel wel nogal wat van je weten. Ze worden daar zelf voor gepusht vanwege overheden. Je identiteitskaart, de twee zijden; soms een foto van jezelf, met een papiertje voor je met de naam van de beurs en de datum, jawel! Meestal ook moet je een bewijs opladen dat je echt woont waar je zegt te wonen, wanneer dit niet op je ID staat. Zoals een rekening of factuur voor elektriciteit, internet of telefoon). 

Bitcoin Is A Unique Asset Category. Het is een unieke belegging in de zin van: geen overheid of bank die ermee gemoeid is of haar kan beheersen. Makkelijker om in te beleggen dan in fysiek goud, waarmee bitcoin wel vaak vergeleken wordt – ´the digital gold´. (Ik voeg hier zelf ff aan toe: middels PAXG bezit je wel fysiek goud, in digitale vorm dan. Maar inderdaad, je probeert beter niet met baren of staven goud een grens over te steken; los nog van de risico´s van verlies of diefstal. Ome Joost ziet zichzelf wel nog, op een mooie dag, tal van grenzen oversteken, met een dikke vette wallet die niemand ziet en waar niemand aankan, als klant van Binance. Het zal mijn laatste reis zijn om hopelijk voorgoed in een zonniger oord te gaan resideren. Voorlaatste reis dan om precies te zijn want de allerlaatste? Die maken we ooit allemaal…)

Bitcoin is here to stay. De adoptie groeit en bloeit, en naar nul kan BTC ook nooit meer. ´t Is een blijver schrijft Techround en daarom alleen al hoort ´t in je portfolio. (Dat denk ik ook wel. Kan je niet van alle beursgenoteerde bedrijven met zekerheid zeggen) 

Higher Returns of Bitcoin. De volatiliteit moet je erbij nemen, en je mag niet verbaasd zijn wanneer BTC eens met de helft in waarde afneemt. Maar die volatiliteit neemt af naarmate je bitcoin langer aanhoudt. BTC verslaat alles: aandelen, obligaties, goud en andere grondstoffen (Tijdens de vele, lange jaren dat ome Joost in crypto belegt, deed dit zich een keer of twee, drie voor. Ik sla mezelf nog dagelijks voor ´t hoofd – niet letterlijk te nemen – dat ´k in maart 2020 niet bijkocht. Wel bleef hodlenwant ik heb een sterke maag die bestand is tegen BTC dat van $8.000 naar $4.000 gaat, jawel. Maar jongens! Meisjes! Die 4.000 dollar werd ´r 68.000! Anderhalf jaar later reeds! Tja, da´s de merde en de frustratie van elke belegger, in eender wat: je kijkt te weinig naar je successen en teveel naar je fouten, toch…?)

´If you are still contemplating adding Bitcoin to your investment portfolio, now you have some solid reasons to go ahead with your plan. Don’t listen to the skeptics´. Geen financieel advies zoals steeds, maar ja hoor. Luister niet naar de sceptici. En zeker niet als ze ´Peter Schiff´ heten…(!)

 

Dit is hoe een achterhoedegevecht eruit ziet. Net heeft de Fed, Amerikaanse centrale bank de poort opengezet voor alle cryptoplatformen en alle (digitale) banken, jawel! (Zie Cryptonieuwsbrief van 16 augustus 2022, gisteren). Of ze roept (…)

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)       

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending