(uit de Cryptonieuwsbrief, elke dag in de mailbox van 5000+ Nederlanders en Belgen, bijzonder geïnteresseerd in het belangrijkste crypto/blockchain nieuws. Nu ook naar u? www.cryptonieuwsbrief.nl. Doén!)

Jawel, een eerste (groot)bank in de virtuele wereld die Metaverse heet, en ook niet één om op te zitten, je zitvlak op te vleien, maar een ´echte´. Nou ja, wat dan ´echt´ betekent in deze. Een grote ook nog, en dat is dan de Amerikaanse JPMorgan. Zelfs de Amerikaanse beurs NYSE, New York Stock Exchange, wil diensten gaan aanbieden in dat Metaverse. Zowat alle grote businesses, zakenbedrijven et al. zoeken er vandaag de dag een plaatsje. Van Disney tot Gucci en van Plein tot Victoria´s Secret. Ome Joost zal dan wel vast niet méé zijn in deze, want ik snap er eerlijk gezegd geen bal van, wat ze allemaal te zoeken hebben in dat Decentraland. U wel? Nou ja, ´t heeft misschien met de ouderdom te doen. Maar Augmentend Reality, Virtual Reality? ´k Heb zo al genoeg te stellen met de dagdagelijkse realiteit, degene die ik door mijn raam aanschouw. En via de treurbuis, dat venster op de wereld, zoals Gerrit Komrij de televisie benoemde, waar het inderdaad meest kommer en kwel is, toch?

Om nog ff op z´n Amerikaans verder te gaan: de staat Colorado zal reeds in de zomer van 2022 belastingen aanvaarden in cryptocurrency, jawel. De gouverneur vernoemt reeds bitcoin en ethereum, om te beginnen, en het zal gelden voor alle soorten staat ´taxes´. Colorado overweegt zelfs een eigen token, net zoals in Miami.  

Als geheel, en nog steeds de grootste economie ter wereld, zenden de Verenigde Staten gemengde signalen uit wat cryptocurrencies betreft. Ja er wordt aan een digitale dollar, dollar CBDC gewerkt, maar ook weer niet met al teveel haast. Vanuit vooral Democratische hoek merken we nog veel argwaan versus digitale munten, maar toch komt de Biden administratie deze maand met een Executive Order. Die positief of negatief kan uitdraaien voor de crypto/blockchain, dus bijzonder belangrijk toch. Enkele individuele staten en steden zijn dan weer laaiend enthousiast. Zoals Colorado, Miami en New York. 

In de professionele beleggerswereld heb je dan ook het duo Warren Buffett en Charlie Munger, aan het hoofd van Berkshire Hathaway, die absoluut contra crypto zijn en dit ook zo rondbazuinen. De eerste noemde het nog ´rattengif in het kwadraat´, en de tweede, zijn rechterhand, spreekt vandaag weer over ´erger dan een ziekte´. Toch misschien iets om in het achterhoofd te houden, want zij zijn de rijkste, oudste en meest succesvolle Amerikaanse professionele beleggers. Wat dan wel opvallend is, is dat Buffett net een investering van 1 miljard dollar deed in Nubank. En die is absoluut crypto-vriendelijk, met een platform voor bitcoin en crypto gerelateerde producten. Daarbij verkocht hij voor 3 miljard dollar aandelen VISA en Mastercard, wat door de gemeenschap aanzien wordt als een shift uit traditionele financiën en richting FinTech; financial technology companies.  

Om nog ff in Noord-Amerika te blijven: donderdag 17 februari is een belangrijke dag voor blockchain bedrijf Ripple Labs, Inc. In wat een never ending story lijkt – de rechtszaak aangespannen door de SEC, Securities and Exchange Commission, in december 2020. (…)

(lees verder via www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.