(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)     

Bitcoin whales zijn ondertussen sinds 2 maanden – de start van de oorlog in Oekraïne, niet toevallig? – fors aan het accumuleren. De jongens en meisjes met the big bucks, de diepe zakken. Wat zien die dat u of ik misschien niet zien? Daar aan de verre einder dan? Wel ff de verrekijker erbij nemen…

Bitcoin mag het dan maar heel pover doen, zo´n 40 procent beneden z´n all time high van november 2021 ($68.780) – altcoins doen het over het algemeen zelfs nog slechter! U merkt dat we elke dag het aantal tokens en coins opgeven, een aantal dat sneller aankweekt dan konijnen, nietwaar. Wel: ´A recent analysis performed by Jump Crypto reveals that the vast majority of newly minted coins have recorded extremely underwhelming returns compared to Bitcoin over the past year, the world’s largest cryptocurrency´. Zo werden ´meer dan 3700´ van die nieuwkomers, tokens en coins vergeleken met bitcoin, en wat blijkt? 80 Procent van hen staat ´underwater´ zelfs vergeleken met BTC…!

Is er enig crypto/blockchain gerelateerd nieuws te melden over de oorlog in niet-zo-veraf Oekraïne? Nou, Finland gaat ´tens-of-millions´ aan inbeslaggenomen bitcoins doneren aan het door Rusland aangevallen land. 

Gisteren op TV gezien: zogenaamde ´defensiespecialisten´ en commentatoren op de Russische televisie die het over ´de meest waarschijnlijke optie´ hebben. Dat is dan – slik – een nucleaire oorlog of Derde Wereldoorlog (!) Weet dit slag lui wel waarover ze ´t hebben?! Het gemak, de ´vanzelfsprekendheid´ waarmee zulke vreselijke perspectieven geuit worden! En u beseft, beste lezer van de Cryptonieuwsbrief, dat wanneer de VS en Rusland in oorlog zijn (wat technisch al so is!), Europa daar middenin ligt. Ook bij een eventueel afgesneden worden door Rusland van olie of gas zijn wij de dupe, niet Joe Biden. 

Tevens kwam er een Britse politica op de treurbuis die op een feestje sprak over Rusland ´volledig´ uit Oekraïne dringen, nog wat olie op het spreekwoordelijke vuur gooiend. Terwijl zo´n commentatrice op de Russische TV nog zei: of we winnen in Oekraïne of er breekt een nieuwe wereldoorlog uit´´er zijn geen andere opties´´. Het is alles bod en opbod, dus wie gaat hier eindelijk en eigenlijk voor enige ontspanning van de gemoederen zorgen?! Het maakt beleggers aanhoudend heel nerveus, van zowel in aandelen als in cryptomunten, dus not good, not good. Al overstijgt het nodeloze, uitzichtloze menselijke leed natuurlijk altijd wat we ´luxeproblemen´ mogen noemen.

Hoe fijn en vooral helder dat de wereldpolitiek ook weer is: WIJ zijn de goeden, ZIJ zijn de slechten, en alle Oekraïners zijn helden. Hoe overzichtelijk en klaar het maar kan zijn, zo echt zwart-wit…(NOT!)

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending