(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

 

 

We berichtten u vorige week dat de bank van de fervente crypto hater en gold bull Peter Schiff – Euro Pacific Bank te Puerto Rico – in financiële moeilijkheden zit. Zozeer in nauwe financiële schoenen dat wanneer iemand hem er bitcoin voor zou aanbieden, Peter zou toehappen. Alles om de klanten te beschermen, tweet hij. Nou, als je je principes ervoor zou opgeven, terwijl je al jarenlang zo fanatiek tegen bitcoin uitvaart in sociale en andere media…?

Maritiem nieuws

Bitcoin adressen met tussen 10 en 100 bitcoins melden dat het smaakte, die 52.000 BTC en danken de andere bewoners van de cryptozee! Dat is inderdaad de enorme hoeveelheid die zij oppeuzelden in de afgelopen 5 weken.

Wallets, adressen die tussen 10 en 100 BTC bezitten zijn tezamen nu goed voor 4,29 miljoen bitcoins. Er leeft nog veel meer onder water hoor, kijk maar:

  • Shrimp: less than 1 BTC
  • Crab: 1 to 10 BTC
  • Octopus: 10 to 50 BTC
  • Fish: 50 to 100 BTC
  • Dolphin: 100 to 500 BTC
  • Shark: 500 to 1000 BTC
  • Whale: >1000 BTC
  • Humpback: >5000 BTC

Iemand moet toch gistermiddag – zondag – zenuwachtig zijn geworden, een pak minder zelfzeker, want toen begonnen de koersen terug te vallen. In de top 20 munten naar grootste marktkapitalisatie toch met verliezen tussen 2 en 7 procent. Het bracht bijvoorbeeld BTC terug van $21.300 naar $20.400. De cruciale horde die het technische plaatje een heel stuk zou opklaren komt zo opnieuw weer verderaf te liggen. Dat is dan een eventuele doorbraak van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van $22.500.  

Waar ligt de bitcoin bodem?

Da´s wel dé vraag van 1 miljoen en die ook vast in uw hoofd en dat van nog een slordige 300 miljoen andere cryptobeleggers zit, nietwaar? Niet zo in het oude, moede maar nog kiene en alerte hoofd van ene Joost X.R.P. Bitcoin hoor. Geen financieel advies zoals steeds maar zoals ik al eerder schreef is die bodem al langer binnen. Midden juni jl. dan aan afgerond $17.600. Maar het is logisch, begrijpelijk en zelfs positief van een contrair standpunt dat hieraan nog flink getwijfeld wordt. En het sentiment (Fear & Greed Index) nog zeer bedrukt is.

Zoals ook in de gespecialiseerde pers: ´Wall Street Expects Bitcoin to Drop to $10,000´.  

Bloomberg hield een poll, de zogenaamde MLIV survey, waarbij 60 procent van de respondenten zijn verwachting uitsprak dat BTC naar $10.000 gaat.

BTCImage by bloomberg.com

 

Professionals blijken wel iets optimistischer dan de particuliere cryptobeleggers.

Opinies – waarvan je er wel 13 in een dozijn vindt en vaak ook nog eens tegengesteld aan elkaar – interesseren ons in se niet. Tenzij dan van de beste crypto analisten, specialisten en prominente actoren met jarenlange ervaring en bewezen kunnen. Zoals vanwege de stichter van de tweede grootste gecentraliseerde cryptobeurs ter wereld, FTX, Sam Bankman-Fried die ´believes the worst of the crypto liquidity crunch is over. SBF pointed to the stability of the prices and analyzed that the majority of the crisis is now over´. 

Feiten daarentegen zijn wel belangrijk en in-depth analysis van bureau´s zoals Glassnode en Santiment absoluut. Deze tonen wat er diep binnen de cryptomarkt plaatsvindt. 

Zoals het feit dat…

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)     

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.