(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!

 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

De veelbesproken Merge van ETH, overgang van PoW naar PoS (proof-of-work naar proof-of-stake) is gebeurd. Onze tijd afgelopen nacht. 

Een token…pardon: teken des tijds misschien, want alles moet groener, energie is duur (!) dus daar moet zuinig mee omgesprongen worden. (Al lag bij de creatie van ETH in 2014 dit plan al klaar op het schap hoor). Het verschil tussen beide manieren om de blockchain te beveiligen, bewerkingen te bevestigen, is 99 procent minder elektriciteit verbruik. Het equivalent van een land als Finland.

Er zijn al langer stemmen opgegaan om het mijnen van de laatste Grote, Grootste munt op PoW, bitcoin, ook op deze manier om te vormen, maar dat schijnt niet zo makkelijk te zijn. Wel is het zo dat ondanks felle kritiek her en der, het mijnen van BTC vandaag reeds behoorlijk groen gebeurt, voor bijna 60 procent. Niemand minder dan Michael Saylor van MicroStrategy, grootgrutter in bitcoins, schrijft hier net een bijzonder interessant artikel over…

De grootste cryptomakelaar van de VS, Coinbase, heeft een Crypto Scoreboard uitgebracht. Daarop kun je zien welke Amerikaanse politici in het Congress (kamer en senaat) pro of eerder contra digitale munten zijn. 

In november e.k. vinden in de VS de mid-term verkiezingen plaats. Heel wat stoelen – uiterst comfortabele zetels met onwaarschijnlijk veel perks – in Kamer en Senaat krijgen dan misschien een ander zitvlak te ondersteunen. Er doen al maandenlang op sociale media oproepen de ronde om niet te stemmen voor politici die de cryptogemeenschap niet gunstig gezind zijn.

 

Gisteren schreven we al over het Crypto Experience Center te Tampa, Florida, VS. Een schitterend initiatief nietwaar, want het zit toch veel en vaak in educatie, onderwijs; in het hoe en wat uitleggen over crypto en blockchain, zelfs en zeker in persona. Van de opening van het Center hebben we nu foto´s. De burgemeester van de stad was bij de opening aanwezig: ´Tampa Mayor Jane Castor was on location to help kick off the opening of a new cryptocurrency hub, despite losing more than half a paycheck to Bitcoin´.

Zij verloor inderdaad aanzienlijk op de aankoop van een stukje BTC in november 2021, want de hele cryptomarkt is sindsdien naar beneden getuimeld, tot op de dag van vandaag. De normale voortgang van de vierjarige cyclus hoor, maar het zal je maar overkomen om net op het toppunt te kopen, dat toen $68.780 bedroeg. Slechts één paycheck wisselde burgemeester Castor toen in, en met een jaarlijks loon van $170.000 zal ze van die paar duizend dollar (tijdelijk) verlies niet wakker liggen, vast. En kijk hoe enthousiast de dame nog steeds is: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.