(ABM-Crypto) Bitcoin is extreem vervuilend. Zo luidt de conclusie van een rapport van De Nederlandsche Bank donderdag.

De totale CO2-voetafdruk van het bitcoin-netwerk steeg in 2020 met ongeveer 25 procent, terwijl het aantal transacties daalde met 6 procent, aldus het rapport. 

“Dit komt neer op een klimaatimpact van ongeveer 402 kg CO2 per Bitcoin-transactie in 2020”, zo blijkt uit de eerste resultaten van een nieuwe, door DNB ontwikkelde methode om de CO2-voetafdruk van bitcoin te meten. 

DNB vindt dat het van belang is om beter zicht te krijgen op de klimaatimpact van op blockchain gebaseerde digitale activa en deze beter vergelijkbaar te maken met bijvoorbeeld conventionele betaalmiddelen.

Niet alle crypto’s zijn echter gebaseerd op een energie-intensief algoritme. Het algoritme van onder andere bitcoin en ethereum heeft het grootste energieverbruik per transactie in vergelijking met andere technologieën.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending