(ook u kunt dagelijks de gratis Cryptonieuwsbrief ontvangen in uw mailbox – join the 5000+ Nederlanders en Belgen via www.cryptonieuwsbrief.nl. Doén! Zie hier een uittreksel van vandaag…)

Rusland wordt meer en meer een financieel-economische paria. Niet alleen de toegang tot het grootste internationaal betalingsplatform – het Belgische SWIFT – is afgesloten voor de belangrijkste banken en financiële instellingen. De afkeuring van de oorlog in Oekraïne is universeel keihard en zo goed als unaniem. Zelfs het immer neutrale Zwitserland stuurt wapens naar het aangevallen land. Zogenaamde ´vredesgesprekken´ vonden gisteren plaats, en een tweede ronde is aangekondigd. Tegelijkertijd is een reusachtige Russische legerkolonne onderweg naar de hoofdstad Kiev en is er sprake van honderden doden en gewonden onder de bevolking.

De president van Oekraïne heeft ook officieel gevraagd om zijn land lid van de Europese Unie te maken. Met de EU die nu al wapens en financiële middelen stuurt naar Oekraïne, kan een relatief kleine oorlog aan de grens van de gemeenschap wel eens uitgroeien tot een confrontatie op heel ander vlak! Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

Cryptokoersen stegen aanzienlijk in de afgelopen 24 uur en dit om verschillende redenen. Digitale munten komen vlak op de voorgrond, ook in de internationale pers, nu ze opgenomen lijken te worden bij de sancties tegen Rusland, al zeker vanuit de EU. ´ECB Says Crypto Regulation Will Be The End Of Putin As Fears Persist On Russia Using Bitcoin To Bypass Sanctions´. Je leest ook over almaar meer crypto donaties aan de Oekraïense overheid en het leger. Tegelijkertijd wordt crypto aanzienlijk meer gebruikt door de Russische bevolking, omdat zij nog moeilijk aan contanten geraakt. Google Pay en Apple Pay werken alvast niet meer in de metro, en geld overmaken en ontvangen in buitenlandse valuta is niet meer mogelijk. Rest: cryptomunten gebruiken. Wat eveneens geldt voor de bevolking van Oekraïne

Het is zoals Tijd.be schrijft: ´Cryptomunten eisen rol op in oorlog´…

De VS bevriezen ondertussen bijna de helft van Ruslands monetaire reserves (640 miljard uitgedrukt in USD) in het buitenland. Waarvan zo´n 13 procent in China zit, een land dat zich voorlopig niet mengt in het conflict. 

De Biden administratie vraagt zelfs specifiek aan cryptobeurzen, -makelaars en platformen om geen zaken meer te doen met Russen…!   

De EU doet hetzelfde met de fortuinen en bezittingen van de oligarchen en personen rond president Poetin.   

Tesla baas Elon Musk zette via zijn bedrijf SpaceX Starlink in om aanvallen tegen het Oekraïnse internet te vrijwaren. Starlink biedt internet aan via satelieten. 

 

Hoe belangrijk de oorlog in Oekraïne ook is, en met welke politieke en economische gevolgen dan nog – specifiek berichten over digitale munten en blockchain technologie blijft de taak van deze Cryptonieuwsbrief. Daarmee gaan we dan ook gezwind verder vandaag. 

(wordt vervolgd op www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3