(ABM-Crypto) Op zaterdag 4 december is de crypto-exchange Bitmart slachtoffer geworden van een grote hack. Er werden meerdere transacties, ter waarde van tientallen miljoenen, van Bitmart naar een onbekende wallet gestuurd. 

De verdachte transacties kwamen voor het eerst aan het licht toen het beveiligingsbedrijf Peckshield over grote uitstromen van verschillende digitale valuta tweette. Kort daarna bevestigde CEO Sheldon Xia van Bitmart dat er inderdaad een beveiligingslek was geconstateerd bij de exchange.  

De diverse digitale valuta die zijn buitgemaakt hebben een totale waarde van ongeveer 196 miljoen dollar. Daarmee gaat de hack op Bitmart de boeken in als één van de grootste crypto-exchange hacks ooit. 

Het veilig opslaan van digitale valuta is het belangrijkste aspect van een crypto exchange, zegt COO Nick Friedrich, van Hodl.nl. “Jammer genoeg hoor je nog vaak dat dit misgaat.” Hodl.nl zelf bewaart het grootste deel van zijn cryptocurrencies in cold-storage, een methode waarbij de coins niet te bereiken zijn met een internetverbinding.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.