Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s´R´Us! 

Joost X Bitcoin 

[email protected]    

(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)  

Dit heet de economie stimuleren nieuwe stijl. Niet meer aan de rente morrelen; geen belastingverminderingen meer of zoals in de VS sinds mensenheugenis: geven aan de rijken in de (ijdele) verwachting dat dit doorsijpelt naar de rest van de bevolking. Trickle-down economics is out, digitale airdrops zijn in. Zo gaat ´t toch al in China, waar de overheid 90 miljoen e-CNY, digitale yuan rechtstreeks in de wallet van burgers stopt. Makkelijk zat en een voorbeeld voor de rest van de wereld…NOT! Het is het láátste wat een overheid doet, wanneer zij het écht niet meer weet. Vandaar onze omschrijving als ´het instrument der wanhoop´!

In de VS komt die Chinese CBDC er evenwel niet in, tenminste als het aan enkele Amerikaanse senatoren ligt, zoals we gisteren al meedeelden. Zo spreekt één van hen terecht: “The Chinese Communist Party will use its digital currency to control and spy on anyone who uses it,” said Senator Cotton. “We can’t give China that chance — the United States should reject China’s attempt to undermine our economy at its most basic level.” Helemaal juist Cot; nu ook nog maken dat er nooit een e-dollar het levenslicht ziet, right?!

Pas op: economisch wat minder onderlegde burgers en buitenlui – zeg maar de man en vrouw in de gemiddelde straat – kunnen nog steeds niet bij het volgende. ´Als de overheid zelf geld maakt, waarom drukt zij dan niet zoveel bij dat alle schulden afbetaald worden?´ Tja, is geprobeerd hoor, écht! In Zimbabwe, Zaïre (het huidige Congo), het naoorlogse Duitsland,… Maar da´s niet echt goed bevallen. De inflatie schoot torenhoog omhoog (die van 2022 is daarmee niks, vergeleken). De nullen op de bankbiljetten regen zich aaneen en uiteindelijk was ´t geld niks meer waard

Wat de VS tijdens de ergste COVID jaren deden was papieren cheques sturen, per post naar burgers, om de consumptie aan te wakkeren. (Er werd ook mee gefraudeerd en er belandden er zelfs bij overledenen…) Wat China vandaag doet is gewoon een stuk moderner: stop digitaal geld in de wallet – digitale portefeuille – van de burgers. Het effekt is directer, sneller, zuiniger ook want ´t kost de staat niks. Maar het blijft altijd hetzelfde: verzonnen geld gebaseerd op niks, op lucht. Heeft u zich al eens afgevraagd waarom er geen sterke fiatmunten meer bestaan? Want u weet toch dat inflatie betekent: geldontwaarding waardoor de prijzen stijgen? Meer en meer burgers zullen hun toevlucht zoeken in munten gebaseerd op wiskunde, op algoritmes; protocollen waaraan nooit gemorreld kan worden; op schaarste. Die op de langere termijn in waarde toenemen in plaats van afnemen. Zeg dat Ome Joost ´t gezegd heeft!

The birds do it. The bees do it. Even Argentines do it! 

´Argentines Seek to Hedge Against Inflation by Buying Crypto´ 

…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending