(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)

Makkelijk en snel 200+ cryptocurrencies kopen met Ideal? Maak nu een gratis account aan bij Coinmerce en krijg je eerste € 10,- cadeau!  
 

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,

U Leest Het Eerst

Het begint al en dit terwijl de digitale euro nog moet komen!! Om énkele grote maar ook kleine financiële boosdoeners te klissen, wordt de hele bevolking geknechtTold you so! Het is ´ze´ menens want de macht over het geld zullen ze nooit opgeven; en zeker niet de macht over ons…´Veel kritiek op ’witwaswet’: ’Burgers onder vergrootglas gelegd’´

´Minister Kaag (Financiën) kwam onlangs met een nieuwe wetgeving die witwassen, maar ook financiering van terrorisme, moet inperken. Vijf grote banken gaan volgens die plannen alle betalingen van boven de 100 euro monitoren in een gezamenlijke database´. Eerst zou het voor álle betalingen gelden (!), maar dat vonden de Raad van State en de Autoriteit Persoonsgegevens er wat over (toch?), vanwege de ´inbreuk op de privacy van burgers´.  

(´Privacy´? Dat woord moet ´k ff opzoeken, straks dan…)

Er is nog een klein window of opportunity om zoveel mogelijk digitaal te gaan, een Ledger aan te schaffen. Naar een cryptobeurs verhuizen of een DEXdecentralised exchangeP2P gebruiken, peer-to-peer, van verzender naar ontvanger, van koper naar verkoper. Waar je nog wel financieel kunt werken met geld van jezelf, zonder dat Moedertje Staat over je schouders meekijkt. Hoewel we horen van lezers dat er nú al vragen gesteld worden. Door banken die ´uitleg´ eisen van wat naar wie gaat en waarom!

WTF…

 

Crypto wordt nog al eens (vaak!) in een slecht daglicht gesteld omdat ook digitale criminelen er gebruik van maken. Klopt maar ook hier zien we hetzelfde: dit geldt slechts voor 0,5 procent van alle transacties! What happens in Vegas, stays in Vegas, right?

Wrong! Waarom zo weinig? Omdat de slimste evildoers weten dat alles op de blockchain getraceerd kan worden. Je kunt dan wel stelen (nou ja, moet er héél kundig voor zijn hoor). Maar het probleem blijft hetzelfde zoals bij ontvoeringen: hoe krijg je de buit effectief in handen? (Daarom ook gebeuren er slechts heel weinig ontvoeringen…)

Het mijnen van crypto wordt in een ándere duistere hoek geplaatst, om een heel andere reden dan: het verbruik teveel energie en op energie moeten we zuinig zijn (dixit de overheid). Want ´alles´ moet plots groen, weet u wel. 

Blijkt dat bitcoin mijnen maar liefst 56 keer energiezuiniger is dan traditioneel bankieren! Voor bijna 60 procent gebeurt het ook met groene, hernieuwbare, vaak overtollige energie. En stelt het in totaal slecht 0,15 procent voor van het wereld energieverbruik. Toch vréémd dat overheden net dit piepkleine percentage viseren, hm…

 

Eén van de grootste bitcoin mijners, beursgenoteerd in de VS, zit in nauwe financiële problemen, dat berichtten we al hier. Het bedrijf heeft nu z.n. ´bankruptcy protection´ gevraagd, dat is een periode waarin je beschermd bent tegen schuldeisers en onderwijl tracht te herstructureren. Zodat een echt bankroet misschien alsnog vermeden kan worden. Dat lijkt er wel in te zitten voor Core Scientific want het is nog steeds cash-flow positief. Dus duimen maar!

Hier ziet u het mijnen per land. De Verenigde Staten neemt dan het spreekwoordelijke leeuwendeel in. Waarbij sommige staten dan toch niet echt pro zijn zoals New York, maar andere staten zoals Wyoming love it. Gimme gimme gimme! Hoe zou u zelf zijn…   

Uit het volgende blijkt weer maar eens dat je geen ´volger´ moet zijn maar een ´leider´. Ook al leid je maar één persoon, jezelf. Het muntje DOGE, Dogecoin, volgde zo lang ene Elon M. Zoals een euh..hondje, ja. Maar nu het baasje vertrekt, blijft het beestje beetje zielig achter. Volgers en leiders. Masters and Servants, wat wil jij zijn… 

De Pantera Blockchain Letter – jongens, meisjes! Wanneer je die leest maandelijks en ook ten volle begrijpt? Wie heeft dan nog zoiets als een euh…Cryptonieuwsbrief nodig? Grapje! Want niet iedereen beheerst het Engels perfect. Wil wel álle dagen op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de Cryptowereld. Maar ff zonder gekheid – dit is het van het hoor. Pantera Capital zit al sinds 2013 in crypto/blockchain als pro´s en niemand doet dit na. Dus ff kort samenvatten: 

– de Zaak FTX moet je relativeren. Het gros van de cryptoplatformen werkt uitstekend, doet prima werk, en is vooral veilig. En Pantera bewijst dit alles ook…

– 95 Procent van de blockchain activiteiten is al buiten de VS gesitueerd! Dat krijg je dan wanneer je in de jaren ´90 het internet omarmde, maar in de 21ste eeuw de blockchain wegjaagt. Pech voor de VS! Vernieuwing, technologie, de toekomst, gaan waar ze welkom zijn, en nemen het talent, de investeringen, de banen én belastinginkomsten (!) mee naar elders. Kijk hoe Coinbase, nota bene de grootste cryptomakelaar van de VS, in Ierland wel krijgt wat in eigen land…op een of andere manier niet lukt.

– er wordt een zeer sterk punt gemaakt voor gedecentraliseerde financiën, platformen (DeFi). Wanneer je de falingen in alle gecentraliseerde (CeFi) daar tegenover plaatst, dan krijg je dit: …

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending