(ABM-Crypto) De Europese Unie heeft nieuwe sancties aan Rusland en Wit-Rusland opgelegd, en let daarbij ook nauwlettend op het gebruik van cryptovaluta. Dit bleek woensdag.

De sancties gelden onder meer voor 14 oligarchen en prominente Russische zakenmensen, in belangrijke economische sectoren die veel inkomsten voor Rusland genereren, zoals de metaalindustrie, landbouw, farmacie, telecom en de digitale sector. De sancties gelden ook voor hun familieleden.

Ook gelden er nu sancties tegen de 146 leden van de Raad van de Russische Federatie, de Russische senaat, die de verdragen tussen Rusland en de opstandige Oekraïense regio’s Donetsk en Loehansk hebben geratificeerd.

Mensen met de Wit-Russische nationaliteit of inwoners van het land mogen niet meer dan 100.000 euro naar de EU overmaken en ook mogen er geen effecten of bankbiljetten in euro’s meer aan klanten uit Wit-Rusland worden verkocht of verschaft.

De beperking op leningen en krediet gelden nadrukkelijk ook voor cryptovaluta, maken de nieuwe sancties duidelijk.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.