(uit de Cryptonieuwsbrief, 7/7 de vinger aan de digitale pols. Nu al voor 5000+ Nederlanders en Belgen. Gewoon doén!)

U denkt misschien: ´gaat crypto beleggen aanbieden´ – so what? Want je opent toch gewoon een rekening bij een cryptoplatform of -makelaar en gaat binnen minuten van start, nietwaar? Bij – ik noem maar wat – BinanceBitpanda of eToro. Nou…

BlackRock is de grootste moneymanager ter wereld, jawel, met – slik – een dikke $10.000 miljard onder beheer ($10 trillion). Al die klanten, waaronder lánden, andere institutionelen, rijke families, stichtingen, organisaties et al. hebben vertrouwen in hun geldbeheerder. Zijn ook lang niet allemaal capabel om op eigen houtje in digitale munten te stappen. Besteden hun portefeuille van oudsher uit want zijn zelf te druk bezig met ondernemen, geld verdienen en andere besognes. Sommigen worden ook liefst bij het handje genomen, weet u. En vaak is het ook een gebrek aan kennis, inzicht en ervaring dat speelt.

Nieuw onderzoek vanwege Paxos ondersteunt dit; en ook hoe kien vooral Amerikaanse beleggers wel zijn op cryptobeleggen. ´62 percent of current crypto holders say that, if their bank offered a crypto investment functionality, they would take advantage of it´. Dat is: wanneer de Bankenwereld de Cryptowereld niet meer als een vijand beschouwt, maar als een compagnon. Vanwege een heel nieuwe (nou ja…) asset class die aangeboord kan worden, en waaraan, zij het dan opportunistisch, ook door haar verdiend kan worden. We mogen gerust concluderen dat we reeds aan het begin van dit stadium zitten.

Kijken we ook eens naar de investeringsbereidheid in deze vanwege alvast durfkapitaal; hoezeer er met miljoenen, honderden miljoenen gegooid wordt. Wat ook al doet denken aan de good ole’ days van het internet van de jaren ´90. De internet, dotcom boom van het jaar 2000 op de beurzen, herinner u. Zoals de Amerikaanse durfkapitaal investeerder Sequoia Capital die zomaar ff 450 miljoen dollar veil heeft voor Web3. Dat wordt dan wat komen zal: the Internet of Value. Een uitdrukking voor het eerste gebezigd door blockchainfirma Ripple, BTW: wáárden die getransporteerd worden over het net, zo snel als een email verzonden wordt vandaag. 

FF een zijsprongetje ter herinnering, zoals onderstaande Tweet het prachtig en plastisch toont:

´CoinGecko@coingecko

web1 is read (Internet Portals)

web2 is read, write (Social Network, E-commerce)

#web3 is read, write, own (Cryptocurrency, NFTs)´

Twitter.com

Vandaar dat het een hele boon voor de Cryptowereld betekent dat zelfs BlackRock, een icoon in Beleggingsland, cryptobeleggen endosseert. Het zou vooreerst gaan om klanten wegwijs maken in cryptobeleggen, om vervolgens zelf diensten aan te bieden via een eigen platform. Naar verluid zouden klanten zelfs kunnen lenen van BlackRock met digitale munten als onderpand. En volgens bronnen dicht bij de grootste moneymanager werd reeds een werkgroep van 20 personen opgericht om cryptocurrencies te bestuderen. 

TOP, noemen we dit! Van adoptie, acceptatie gesproken…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3