(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)  

Beste Cryptonieuwsbrief.nl lezer,Waarde en koers zijn twee heel verschillende beestjes, schreven we hier onlangs nog. Een asset, bezit, kan een bepaalde waarde hebben maar een heel andere koers op de financiële markten. Hoger, of lager. Dat is zelfs meestal het geval. Kiene traders kunnen daar dan ook hun voordeel mee doen. Is een bezit ondergewaardeerd, of net overgewaardeerd.

De waarde van iets als bitcoin, BTC bepalen, zeg, op dinsdag 21 juni 2022 is al heel moeilijk (de koers die kennen we uiteraard wel). Laat staan dat we die waarde in de toekomst trachten te voorspellen. Tja, als het allemaal makkelijk zou zijn – beleggen – dan was iedere belegger reeds schatrijk, nietwaar. Maar dus: hoe begin je daar nu aan?

Back tot the future

Keren we ff terug in de tijd, twee jaar geleden, om precies te zijn naar augustus 2020. Fidelity Digital Assets (FDA) is onderdeel van het Amerikaanse Fidelity Investments, de vierde grootste asset manager ter wereld (!)  

Toen reeds publiceerde FDA een Rapport over de groei, adoptie en mogelijke toekomstige waarde van bitcoin. Daarin werd onder meer het originele Stock-to-Flow bitcoin model uit 2019 van PlanB aangehaald. Zoals verondersteld gekend was dit het meest accurate model dat er bestond. PlanB – de anonieme Nederlandse econometrist – is sindsdien aan dat oorspronkelijke model gaan werken. Het verfijnen met nieuwe data en info; een vergelijking maken met de goudprijs en veel meer. De versie van 2019 en die van 2022 ziet er zo uit:Zelf schrijft PlanB er dit over:  

´Bitcoin S2F original 2019 model (grey) and newest fit on most recent data (white dots). S2F model certainly had a good run from Mar2019 (BTC 4K) to Mar2022 (BTC 45K). For now: either BTC is extremely undervalued and will bounce back soon, or S2F will be less useful in the future´.Of BTC is extreem ondergewaardeerd, of het S2F model zal minder bruikbaar worden in de toekomst.

Heet van de naald, vers van de pers – hier komt het nieuwste Rapport vanwege datzelfde Fidelity Digital Assets! Opvallend is onder veel meer dat het Stock-to-Flow model van PlanB opnieuw aangehaald wordt als instrument. Zij het nog aangevuld met tal van interessante vergelijkingen. Zoals de adoptie van nieuwe technologieën, uitvindingen in de tijd: het internet en de smartphone zijn wel de belangrijkste dan. U kunt het Rapport (pdf) hier…

… (wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)    

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.