(uit Cryptonieuwsbrief.nl, elke dag gratis het belangrijkste crypto/blockchain nieuws in uw mailbox, check it out!)   

BTC ging in de afgelopen 24 uur zo laag als $38.071 en zo hoog als $40.816. Op moment van schrijven zit de koers daar ongeveer tussenin met $39.200. Nog steeds niet echt richting kiezend – fors omhoog of even fel omlaag. Volgens Didid Taihuttu van The Bitcoin Family zal het naar $50.000 of $30.000 gaan. We zullen het zien, meemaken…of niet.

Net zoals we – bij leven en welzijn – zullen beleven dat ´Cryptos will be univerally adopted within 10 years and overtake traditional investments´. Dat is toch het resultaat van een nieuwe survey, bevraging van institutionele beleggers en retailbeleggers, de kleine handelaars en traders. De verwachting van respectievelijk 88 procent en 75 procent van de ondervraagden. We weten nu ook dat maar liefst reeds 68 procent van de money managers crypto´s aanbeveelt bij hun klanten:

 

 

Newsbtc.com

Er wordt weer een cryptobeurs opgericht voor exclusief institutionelen, en een andere studie – van financieel gigant Fidelity – toont aan dat 7 van de 10 institutionelen ook plant cryptocurrencies te kopen ´in the near future´.  

Bitcoin kan volgens deze crypto beleggingsfirma zelfs naar $300.000 binnen twee (!) jaar, nou ja… Dat de koers nauwelijks reageerde op het nieuws gisteren dat een tweede land BTC gaat erkennen als officieel geld – de Centraal Afrikaanse Republiek, lijkt daar toch geen voorbode van. Ome Joost houdt niet zo van efemeer googlen met cijfers die compleet illusoir zijn; daar hebben cryptobeleggers in de dagelijkse praktijk niks aan (waarom vernoem ik het dan?!)  

Dus wat zal het dan vergen om (veel) hogere cryptokoersen op het digitale scorebord te zien? Alvast ook niet de groeiende internationale politieke spanningen. Rond de oorlog in Oekraïne meer bepaald, die burgers en beleggers behoorlijk zenuwachtig houdt en die gaat straks de derde maand in gaat. Deze culmineren verder en verder. Het lijkt nu al op haantjesgedrag van twee grootmachten, met Europa daar tussenin. En straks zitten we allemaal in de kou, nu de gasleveringen aan Polen en Bulgarije stopgezet worden door Rusland. Tenzij er in roebels betaald wordt, maar dat ziet Europa dan weer als een middel om rond de sancties te manoeuvreren. Kan niet, mag niet. Gelukkig komt de zomertijd er aan en kan de verwarming toch af.

Je hoort en leest ook niet anders dan ´bitcoin-moet-gereguleerdworden-crypto-moet gereguleerd-worden´. Vinden cryptobeleggers eveneens niet zo leuk, want wat als het kind straks met het badwater wordt weggekieperd. De Argentijnse belastingdienst is zelfs voorstander van…(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)   

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending