(ABM-Crypto) De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten heeft woensdag nieuwe regels voor crypto-aanbieders gepresenteerd.

De nieuwe regels gelden per 1 mei en moeten onder meer witwassen voorkomen. 

Zowel exchanges en brokers als aanbieders van ‘wallets’ die in België zijn gevestigd, zullen de nieuwe regels moeten naleven.

En ook in België geplaatste automaten die virtuele valuta en fiduciaire valuta omwisselen zullen aan de nieuwe regelgeving moeten voldoen.

Volgens de regels moeten al deze aanbieders zich inschrijven bij de FSMA. De toezichthouder eist dat de effectieve leidinggevenden over voldoende deskundigheid en professionele betrouwbaarheid beschikken. Ook de aandeelhouders van de aanbieders worden getoetst. En tot slot moeten de aanbieders voldoende doen om witwassen en financiering van terrorisme te voorkomen.

Het is aanbieders van diensten die onder het recht van een land buiten de Europese Economische Ruimte ressorteren, vanaf heden verboden deze diensten op Belgisch grondgebied aan te bieden, waarschuwde de FSMA woensdag.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
TIKTOK
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.