(ABM-Crypto) Het voorstel van Rusland om het minen van bitcoin te verbieden, zal slechts een beperkte impact hebben op de hashrate en de prijs van bitcoin. Dat zegt Simon Peters, crypto-analist bij eToro.

“Rusland dat een algeheel verbod op bitcoin mining oplegt, kan op korte termijn wel impact hebben op de hashrate en de prijs. Maar ik denk evenwel niet dat dit een tegenwind zal zijn op lange termijn”, aldus Peters.

Rusland is immers slechts verantwoordelijk voor ongeveer 11 procent van de wereldwijde hashrate. Dit staat in schril contrast met China, dat toen het mining verbood in mei 2021, een gewicht had van 60 procent tot 70 procent van de wereldwijde hashrate.

“Toen deze in China gevestigde miners offline gingen als gevolg van het verbod, daalde de hashrate aanzienlijk, samen met de prijs. Maar toen die miners zich in andere landen vestigden, veerde de hashrate weer op tot het huidige historisch hoogtepunt”, aldus Peters.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
pexels-rdne-8370746
Trending