(ABM-Crypto) De metaverse begint steeds meer interesse te krijgen van beleggers. Dat merkt broker eToro op in een analyse voor zijn klanten.

Hoewel de metaverse, waar virtual reality en de werkelijkheid samenkomen, zich nog in een vroeg stadium bevindt, zou deze volgens analisten van Bloomberg kunnen uitgroeien tot een markt van maar liefst 800 miljard dollar.

Een voorbeeld hiervan is de Roundhill Ball Metaverse ETF die nog slechts een half jaar bestaat. Sinds Facebook van naam veranderde, heeft de Roundhill Ball Metaverse ETF haar beheerd vermogen met meer dan 500 procent zien stijgen tot 823 miljoen dollar.

De metaverse kan vermoedelijk rekenen op een grote instroom aan kapitaal en gebruikers, denkt ook Dani Brinker, Head of Portfolio Investments bij investeringsplatform eToro. 

“Hoewel cryptoassets een integraal onderdeel zullen zijn van de opbouw van de metaverse, zien we met betrekking tot NFT’s juist een tokenization van assets uit de echte wereld, vertegenwoordigd en verhandeld op de blockchain”, aldus Brinker.

“Als gevolg daarvan wordt in 2022 ook een clash verwacht tussen de techreuzen, die grote investeringen zullen blijven doen in deze technologie, en de kleinere blockchain en op crypto gebaseerde initiatieven die het voortouw nemen bij de ontwikkeling van de infrastructuur en het DNA van de metaverse”, vervolgde Brinker.

Beleggers zullen onderscheid moeten maken tussen deelnemers, bedrijven die zich op de metaverse richten en de infrastructuur ervan gebruiken, en de zogeheten enablers, bedrijven die de metaverse hosten en de infrastructuur ervan bouwen, aldus eToro.

Door: ABM Crypto News
Onderdeel van ABM Financial News

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending