Crypto staken is niets anders dan het vastzetten van een bepaalde cryptocurrency om het netwerk te ondersteunen en te verbeteren. Wanneer je crypto vasthoudt krijg je in de plaats daarvan een beloning. We zullen in dit artikel u zo goed als mogelijk de beste staken crypto uitleg proberen te geven.  

Wat is staken? 

Staken is het vasthouden van cryptomunten om het netwerk beter te maken en te ondersteunen. Niet elke cryptomunt kun je staken. De munten die gestaked kunnen worden zijn onder andere Tezos, Cardano, Ethereum, QTUM, Komodo, Decred, ICON, ZCoin en PIVX. Naast deze manier van staken kun je ook cold staken. Cold staken is wanneer je wallet niet verbonden is met internet. Bij cold staken kun je met behulp van een hardware wallet of elk ander cold wallet crypto staken. Voordelig hierbij is dat je fondsen veilig zijn simpelweg omdat er geen verbinding is met het internet. Bij cold staken moet je fysiek gebruik maken van je wallet.  

Voorwaarden staking 

Nu dat we weten wat staking is zullen we kijken welke regels en voorwaarden er gelden voor crypto staking. Zoals er al eerder is gezegd ontvang je voor elk vastgehouden munt een beloning. Dit is in de meeste gevallen een rentepercentage. Meestal moet je eerst een x aantal munten vasthouden voordat je een beloning ontvangt. De wallet moet altijd online beschikbaar zijn. Er kan een minimale staking aantal gelden. De wallet moet ter ondersteuning bieden voor de wallet.  

Pros voor staken 

Door te staken wordt er een passief inkomen gegenereerd. Je hebt bovendien geen dure apparaten nodig net als bij mining. Het is eenvoudig te gebruiken en zeer gebruiksvriendelijk. Als we een vergelijking maken tussen mining en staken is het onopmerkelijk dat staken energiezuinig is. Het is beter voor het milieu dan mining.  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.