Samen met coin automaatbedrijf Coinstar en crypto-gelduitwisseling Coinme werkt Walmart eraan om 200 Bitcoin (BTC) geldautomaten te installeren in zijn winkels in de Verenigde Staten. Volgens Bloomberg omvat de test alleen maar 200 kiosken. Toch wil Walmart bij de bredere lancering uiteindelijk de installatie van 8000 Bitcoin-geldautomaten in het hele land zien.

Er zijn nog geen verdere details over de tijdlijnen. Nu zijn er meer dan 25.000 Bitcoin-geldautomaten bij geselecteerde supermarkten en tankstations in de Verenigde Staten, volgens Coin ATM Radar. 4400 kiosken die zijn ingeschakeld voor Bitcoin-aankopen in 33 staten, worden door Coinstar gedraaid.

Chief strategy officer en hoofd onderzoek bij BitOoda, Sam Doctor, vertelde aan Bloomberg dat Bitcoin-geldautomaten geen nieuwe ontwikkeling zijn en al bij veel supermarkten te vinden zijn. Doctor gaf aan dat Walmart Bitcoin-toegang echter uitbreidt naar meer mensen. En het geeft BTC meer legitimiteit onder sceptici, mochten ze het na een eerste test uitrollen, volgens de CSO van BitOoda.

Door een bankbiljet in te voeren kunnen klanten de Bitcoin-geldautomaat gebruiken waarna ze een papieren voucher met een inwisselcode ontvangen. Klanten moeten een Coinme-account aanmaken en een achtergrondcontrole uitvoeren, om de code in te wisselen. Het is niet mogelijk voor gebruikers om Bitcoin van hun account op te nemen. Er is ook geen indicatie van plannen als deze mogelijkheid binnenkort aangeboden zal worden.

Er geldt een toeslag van 11% bij de Bitcoin-geldautomaten die bestaat uit een vergoeding van 4% voor de Bitcoin-optie plus een extra vergoeding van 7% voor het wisselen van contanten. Populaire crypto-handelsplatforms Binance en Coinbase brengen, vergeleken hiermee, respectievelijk 3% -4,5% en 3,99% in rekening voor debet- en creditcardaankopen. Verder is een directe storting van een bankrekening naar een Binance- of Coinbase-wallet gratis.

Sommigen, zoals influencer Lark Davis, verwelkomden het nieuws als een teken van mainstream-adoptie. Davis tweette van dat WalMart nu #bitcoin verkoopt…cool! Echter, andere gebruikers hebben geklaagd over de hoge kosten. Ikegro tweette in reactie op het nieuws dat BTC ATM-kosten notoir hoog zijn. En de BTC-prijs nu is altijd veel hoger bij het kopen en lager bij het verkopen, volgens Ikegro.

Reddit-gebruiker u/Axatar gaf in de subreddit r/CryptoCurrency aan dat het afzetterij is. Echter, het is in ieder geval een teken van adoptie. Reddit-gebruiker u/Axatar merkte op dat ze denken dat sommige mensen BTC genoeg willen hebben om enorme kosten ervoor te betalen. Walmart heeft met deze stap niet voor het eerst een teken van interesse getoond in de cryptowereld.

Zo kondigde de Retail gigant in augustus aan dat het op zoek was naar een crypto-productleider om de digitale valutastrategie van het bedrijf te stimuleren. Intussen staat de vacature niet meer op de website van Walmart, maar op LinkedIn blijft een advertentie voor de functie staan. Voor het volgen van producten werkt Walmart China ook samen met op blockchain gebaseerd supply chain management-platform VeChain.

Echter, er was enige scepsis over het Bitcoin ATM-nieuws. De twijfel komt op de hielen van een neppersbericht van Walmart in september, waarin een samenwerking met Litecoin (LTC) werd aangekondigd. Kort leidde de hoax tot stijging van de prijzen van deze altcoin met meer dan 20%.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “Walmart installeert 200 Bitcoin-geldautomaten, met plannen voor in totaal 8000”

  1. Meilleure application de contrôle parental pour protéger vos enfants – Moniteur secrètement secret GPS, SMS, appels, WhatsApp, Facebook, localisation. Vous pouvez surveiller à distance les activités du téléphone mobile après le téléchargement et installer l’apk sur le téléphone cible.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.