(Uit de Cryptonieuwsbrief, elke dag het belangrijkste crypto- en blockchain nieuws gratis in je mailbox – 5000+ Nederlanders en Belgen weten waarom!)

Waarom we in crypto zitten? Met ´we´ spreek ik dan maar ff voor de ruwweg 300 miljoen burgers en buitenlui internationaal die reeds de weg naar de digitale vrijheid gevonden hebben. Dat is dan verondersteld u net als ikzelf inbegrepen, beste lezer, lieve lezeres? Natuurlijk voor de potentiële winst, te maken met zowel hodlen – kopen-en-vasthouden – als met traden, kopen-en-verkopen. Maar laat ons ff wat minder oppervlakkig wezen, een beetje dieper graven, want we zijn vast allemaal geen opportunisten die uit zijn op al dan niet snel gewin.

Het gaat dan, volgens mijn onbescheiden mening, hoofdzakelijk om persoonlijke vrijheid behouden, en om het verlies aan koopkracht van fiatmunten te counteren. 

Eerst maar eens die inflatie. Waarbij de stijgende prijzen van allerlei, niet in het minst van al onze basisbehoeften zoals wonen, eten en verwarmen, het gevolg zijn van het verlies aan koopkracht. Van de waardedaling van ons geld, de euro, de dollar, om het nu ff over ons Westen te hebben. Inflatie betekent ook letterlijk ´geldontwaarding´. Er is immers te lang, teveel geld in omloop gebracht door centrale banken. Teveel en te lang geld geprint, letterlijk, of bijgemaakt middels een paar toetsen indrukken op computers. 

Overheden – álle overheden – hebben sinds de Kredietcrisis van 2008 vooral de financiële markten overvoerd met geld, met liquiditeit. Tot er bubbels zijn ontstaan, zoals dan steeds gebeurt: bubbels in aandelen en vastgoed vooral. Doordat geld zo goed als gratis, zonder rente aan de markten gevoerd werd, ontstond er speculatief koopgedrag bij beleggers, investeerders allerlei. Die bubbels proberen overheden nu héél voorzichtig terug leeg te laten lopen = de rente terug verhogen, vooralsnog met woorden. 

Bitcoin fixes this

Jawel, en niet alleen bitcoin maar de meeste cryptocurrencies. Omdat zij niet in oneindige hoeveelheid kunnen bij gecreëerd worden, maar volgens hun protocol ´eindig´ zijn. Zoals in BTC bijvoorbeeld er slechts 21 miljoen op de markt kunnen komen, tegen het jaar 2140, en dan zal ´op´ inderdaad ´op´ zijn. In de loop van 2017 waren het uitsluitend particulieren die dit snapten, en de munt naar het toen onvoorstelbare bedrag van 20.000 dollar brachten. Sinds 2020 kwamen dan de eerste institutionelen aan boord, die eenzelfde gedachtengang inkregen, als een aha-erlebnis. En sinds 2021 zitten beide soorten beleggers in de cryptomarkt, zeg maar de retail investor, kleine belegger, en de professionelen. Om het bij bitcoin te houden, de grootste en oudste munt en degene die nog meestal de richting van heel de markt bepaalt: het is de best presterende belegging gebleken tot op de dag van vandaag. Ooit! Niets is ooit nog maar in de buurt gekomen. Dit trekt uiteraard ook meer en meer professionals groot en klein aan: de kans op kapitaalbehoud, ook koopkrachtbehoud, én kapitaal aangroei, kapitaal vermeerdering. 

Het IMF mag ons dan wel verzekeren dat de inflatie fors zal afnemen later dit jaar. Maar dit internationale instituut (in handen van the powers that be) zat er wel vaker naast in het verleden. Alles wat u en ik zeker weten is dat we alvast vandaag, dinsdag 15 februari 2022, een pak meer moeten betalen voor wonen, voeding en verwarming. Klopt? 

 

De tweede reden…

(wordt vervolgd op www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.