Voorzitter van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, Gary Gensler, dringt er nogmaals bij cryptoprojecten met effecten op aan om zich te registreren bij de regelgevende instantie. De registratie moet ervoor zorgen dat beleggers worden beschermd. Gensler had het volgende te zeggen in een voorbereide verklaring voor zijn getuigenis bij de Senaatscommissie voor banken, huisvesting en stedelijke zaken, gepland voor 14 september.

Gensler zei dat de Securities and Exchange Commission, of SEC, samenwerkte met de Commodities Futures Trading Commission voor beleggersbescherming in cryptomarkten. Hij hoopt los hiervan een beleidskader te ontwikkelen door samen te werken met de Federal Reserve, het ministerie van Financiën, het Office of the Comptroller of the Currency en de Working Group on Financial Markets van president Joe Biden.

De SEC-voorzitter zei te hebben gesuggereerd dat cryptoplatforms en -projecten binnenkomen om met hun te praten. En verder dat veel platforms tientallen of honderden tokens hebben. Hij legde hierbij uit dat hoewel de juridische status van elk token afhangt van zijn eigen feiten en omstandigheden, de kans vrij klein is dat, met 50, 100 of 1000 tokens, een bepaald platform nul effecten heeft.

Innovatieve technologie zoals crypto, kan een “katalysator voor verandering” in de financiële sector zijn, voegde Gensler eraan toe. Echter, niet als het buiten het kader blijft dat door wetgevers is opgezet, legde hij uit. Veel cryptobedrijven in de VS hebben beweerd dat dit te wijten is aan een gebrek aan de duidelijkheid van de regelgeving. De SEC-voorzitter legde ook nog uit dat voor zover er effecten op deze handelsplatforms staan, deze zich volgens de wetgeving bij de Commissie moeten registreren.

Maar niet als ze in aanmerking komen voor een vrijstelling, voegde hij eraan toe. Gensler hoopte crypto-gerelateerde beleidswijzigingen te introduceren rond tokenaanbiedingen, gedecentraliseerde financiën, stablecoins, bewaring, op de beurs verhandelde fondsen en leenplatforms, meldde Cointelegraph in augustus. Cryptoprojecten zijn al lang door Gensler erop aangedrongen zich bij de SEC te registreren.

En Gensler zegt specifiek dat ze moeten binnenstappen en samenwerken met toezichthouders. De SEC-voorzitter zei dat ze gewoon niet genoeg beleggersbescherming hebben in crypto-financiering, uitgifte, handel of leningen. Hij zei dat het nu eerlijk gezegd meer op het Wilde Westen of de oude wereld van ‘koper, pas op’ lijkt. De periode die bestond voordat de effectenwetten werden uitgevaardigd.

Volgens Gensler staat deze activaklasse bol van fraude, oplichting en misbruik in bepaalde toepassingen. Gepland is dat Gensler zal spreken op een volledige hoorzitting van de Senaatscommissie voor bankzaken, huisvesting en stedelijke zaken over toezicht op de SEC om 10:00 uur EST op 14 september.

Deel dit artikel met je vrienden...

12 gedachten over “Voorzitter van de SEC versterkt standpunt en zegt tegen cryptobedrijven, kom binnen en praat met ons”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending