De recente ETF-goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft de 90% year-to-date winst van Bitcoin (BTC) grotendeels gevoed. En de Bitcoin Strategy ETF (BITO) van ProShares was in staat om $ 1,1 miljard aan beheerd vermogen te verzamelen in de eerste 48 uur van de notering.

Het stablecoins-rapport van het Amerikaanse ministerie van Financiën werd op 1 november uitgebracht. Hiermee drong het ministerie er in feite bij het Congres op aan om de industrie te reguleren. De werkgroep verwacht kortgezegd dat overheidsinstanties van uitgevers van stablecoins eisen dat ze aan dezelfde normen voldoen als verzekerde bewaarinstellingen.

Stablecoins zijn van vitaal belang voor beurzen, marketmakers en particuliere beleggers bij het zoeken naar bescherming. Toch blijven de gevolgen van een mogelijke stablecoin-regulering voor cryptocurrency-markten onbekend. Echter, uitgevers van stablecoin zullen reageren door hun activiteiten eenvoudig buiten het Amerikaanse rechtsgebied te verplaatsen en beleggers moeten met deze mogelijkheid nog steeds rekening houden.

Bitcoin handelt in een dalend kanaal en wordt geconfronteerd met weerstand op het niveau van $ 62.000 tot $ 63.000, met minder dan 12 uur voor de vervaldatum van de opties van $ 1,15 miljard op vrijdag. De reden voor het buitensporige optimisme van de bulls kan zijn vanwege hun verwachting van de ETF, wat te zien is aan de $ 68.000 en hogere inzetten voor het verstrijken van 5 november.

Bulls hebben misschien een kans gemist om wat relevante winst te behalen, zelfs met $ 740 miljoen gestapeld in call (koop) opties. De 11.215 BTC call (koop) opties domineren, op het eerste gezicht, de wekelijkse expiratie met 82% in vergelijking met de 6146 BTC put (verkoop) instrumenten. De call-to-put-ratio van 1,82 is desondanks bedrieglijk omdat sommige van die prijzen nu vergezocht lijken.

Slechts $ 70 miljoen van de $ 405 miljoen aan put- (verkoop)opties zal beschikbaar zijn bij het verstrijken van de looptijd, als de prijs van Bitcoin bijvoorbeeld op 5 november om 8:00 uur UTC boven de $ 60.000 blijft. Als BTC boven $ 55.000 handelt, heeft het geen waarde het recht te hebben om Bitcoin te verkopen.

Voor het in evenwicht brengen van de weegschaal hebben Bears minder dan $ 62.000 nodig

Vier van de waarschijnlijkste scenario’s voor de vervaldatum van $ 1,15 miljard op 5 november zijn verder uitgewerkt. De theoretische winst wordt vertegenwoordigd door de onbalans die aan beide kanten gunstig is. Dit betekent dat afhankelijk van de expiratieprijs, de hoeveelheid call- (koop) en put- (verkoop)contracten die actief worden, varieert.

Varieert het tussen $ 58.000 en $ 60.000, zijn er 270 calls versus 1800 puts. Met $ 90 miljoen is het nettoresultaat gunstig voor put- (bear) instrumenten. Varieert het tussen $ 60.000 en $ 62.000, zijn er 630 calls versus 350 puts. Met $ 15 miljoen is het nettoresultaat gunstig voor put- (bear) instrumenten. Varieert het tussen $ 62.000 en $ 64.000, zijn er 1560 calls versus 370 puts. Met $ 75 miljoen is het nettoresultaat in het voordeel van de call (bull) instrumenten.

Bij meer dan $ 64.000, zijn er 2890 calls versus 100 puts. Het nettoresultaat is volledige dominantie, waarbij bulls $ 175 miljoen winst maken.

Er wordt met deze ruwe schatting rekening gehouden met put- (verkoop)opties uitsluitend in neutraal tot bearish transacties en call- (koop)opties die worden gebruikt in bullish-strategieën. Een trader had echter een putoptie kunnen verkopen, zodat hij eigenlijk een positieve blootstelling aan Bitcoin boven een specifieke prijs had gekregen. Er is jammer genoeg geen eenvoudige manier om dit effect in te schatten.

Duidelijke kans voor bulls om een winst van $ 175 miljoen te behalen

De Bitcoin-prijs schommelt nu in de buurt van $ 62.000 en voor de vervaldatum van vrijdag zijn er prikkels voor bulls om BTC met 3,5% te verhogen tot $ 64.000. Hun geschatte winst zou in dat geval met $ 100 miljoen moeten stijgen. Bears zouden aan de andere kant, graag een verlies van $ 15 miljoen nemen als de BTC-expiratieprijs onder de $ 62.000. Want Bitcoin was met 39% gestegen in oktober.

Het beste scenario voor de bears op dit moment is het vermijden van een winst van $ 175 miljoen uit de bulls. De reden hiervoor is dat de hoeveelheid inspanning die een verkoper nodig heeft om de prijs te beïnvloeden tijdens bullruns enorm is en meestal ineffectief.

Deel dit artikel met je vrienden...

2 gedachten over “Voor het verstrijken van de opties op vrijdag, proberen Bitcoin-bears de BTC-prijs onder $62K te houden. Wat is de reden hiervoor?”

  1. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up
    what I had written and say, I’m thoroughly enjoying
    your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.

    Do you have any points for inexperienced blog writers?
    I’d definitely appreciate it.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending