De cryptocurrency-markt in Afrika is sinds vorig jaar opvallend gegroeid, meldde het digitale analysebedrijf Chainalysis. De regio heeft daarnaast een groter aandeel in het totale Retail transactievolume in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde.

De Afrikaanse cryptomarkt is tussen juli 2020 en juni 2021 met meer dan 1200% in waarde gestegen, met een hoge acceptatie in Kenia, Zuid-Afrika, Nigeria en Tanzania. Zo stelde Chainalysis in een dinsdag vrijgegeven rapport. De populariteit van P2P-platforms zou een van de drijvende krachten kunnen zijn geweest voor meer crypto-acceptatie in de regio, voegde het bedrijf eraan toe.

Dit komt omdat sommige landen inwoners hebben beperkt of verboden om geld naar beurzen te sturen via lokale banken. Het hele continent ontving tussen juli 2020 en juni 2021 voor $ 105,6 miljard aan crypto, volgens Chainalysis. Het aandeel van het totale transactievolume van de markt, bestaande uit transfers ter grootte van de detailhandel, was toch groter dan enige andere regio ter wereld.

Het aandeel was ongeveer 7% in tegenstelling tot het wereldwijde gemiddelde van 5,5%. P2P-platforms, zoals Paxful en LocalBitcoins, zijn bovendien goed voor 1,2% van alle cryptotransacties in Afrika. Paxful medeoprichter en COO, Artur Schaback, zegt dat in veel van deze frontiermarkten mensen geen geld van hun bankrekeningen naar een gecentraliseerde exchange kunnen sturen. Dus vertrouwen ze op P2P.

De Paxful COO zegt verder dat crypto-producten gebruiksvriendelijker worden, zodat ze meer mensen in de crypto-economie kunnen brengen. En dat deze producten mensen kunnen helpen inzien dat crypto sneller, goedkoper en handiger is, volgens Schaback. Voor crypto-adoptie in de regio kunnen overmakingen andere drijfveren zijn. Het middel om regeringen te omzeilen die het aantal fondsen beperken dat mensen naar het buitenland kunnen sturen.

Mogelijk gebruiken veel gebruikers in Afrika crypto ook als een snellere en goedkopere manier om te betalen voor internationale commerciële transacties. Verder om hun spaargeld vast te houden zodat mogelijke schommelingen in de waarde van hun fiat-valuta voorkomen wordt. Vanaf 1 oktober wil Nigeria, de eNaira, zijn digitale valuta van de Centrale Bank, testen.

Voor het lanceren van een fiat-gekoppelde digitale valuta maakt Zuid-Afrika ook deel uit van een gezamenlijk initiatief met Australië, Singapore en Maleisië. Echter, er is nog geen mogelijke startdatum om de CBDC te testen.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.