(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)       

Geen spoor van enig afnemen van de intensiteit van het oorlogvoeren in Oekraïne, jammer maar helaas. Tot zover die ´vredes´gesprekken en van een terugtrekking van Russische troepen rond hoofdstad Kiev is ook al niks te merken. Tussen Rusland en de rest van de wereld lijkt ´t ook met bod en opbod te blijven. Het westen verstevigt de sancties nog? Dan gaat Rusland betaling in roebels eisen voor álle grondstoffen. Sjonge jonge, not good, not good; wie of wat zorgt voor de broodnodige ontspanning in de relaties, en een einde tenminste in zicht voor zoveel menselijk lijden…

Buiten een slordige 100 miljoen dollar aan cryptosteun voor Oekraïne, lanceren activisten nu ook een z.n. ´Ukrainian rescue token´´Based on the Ethereum network and available on Uniswap, UKAN founders are actively engineering the delivery of 50% of UKANS directly to Ukrainian president´. Dit is bedoeld om mee te helpen aan de wederopbouw van het land. Misschien beetje voorbarig maar toch: ooit zal de hele infrastructuur van Oekraïne hersteld moeten worden, en ooit zal de rest van de wereld toch weer ´zaken´ moeten doen met Rusland? Laat ons dat alvast hopen, opdat de situatie geen patstelling blijft die jaren gaat aanslepen. Met meer dan 3 miljoen Oekraïners die hun heil in de rest van Europa moesten zoeken. Onze gedachten, medeleven en alvast wat financiële hulp (ook vanwege uw ome Joost en nevrouw Joost) zijn bij de slachtfoffers…

De afgelopen 7-8 dagen deed BTC het heel fraai, en niet alleen door short orders die uitgenomen werden door de – voor velen blijkbaar – onverwachte koersstijging. Er is namelijk een hele grote bitcoin koper druk bezig geweest, en nog. Een nieuwe stablecoin is zo op komst, de UST. U weet dat stablecoins digitale munten zijn waarmee gehandeld kan worden op exchanges, waarin je tijdelijk kunt parkeren ook, en die gedekt worden traditioneel door de Amerikaanse dollar. Niet precies zo met de UST, want die zal wel de USD koers volgen maar volledig gedekt worden door…bitcoins! Jawel, en nog wel voor een tegenwaarde van – slik – 10 miljard dollar. Er is dus een gigantische bitcoin kaper/koper op de kust, en daar kan niemand bezwaar tegen hebben, is het wel? 

´The LUNA Foundation Guard (LFG), a non-profit for the Terra ecosystem, will purchase BTCs for building UST’s Bitcoin reserve of $10 billion´. Aan het hoofd staat ene Do Kwon als stichter van Terra en die ´claims to become the largest Bitcoin holder after Satoshi Nakamoto by continuously purchasing Bitcoin for building reserves for the UST stablecoin´.  Gisteren nog kocht Terra (in Singapore gedomicilieerd) voor 139 miljoen dollar aan BTC, wat het totaal van haar bezit brengt op een waarde van 1,47 miljard dollar.

Nog ff en Terra steekt Tesla voorbij (1,5 miljard dollar aan BTC), en wanneer de kaap van 6 miljard dollar aan BTC bereikt zal zijn, wordt zelfs MicroStrategy´s positie bedreigd als bedrijf met het grootste aantal bitcoins in de boeken…!

Vandaag stemt het Europees parlement over nieuwe cryptowetgeving, zoals we eerder al berichtten: (…)

(wordt vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3
Trending