Maar liefst 10,8 miljoen inwoners van Texas kunnen wetgeving steunen die cryptocurrency legaal maakt bij de volgende verkiezingen. Zo suggereert een nieuwe peiling van Newsweek. Een Newsweek-enquête heeft meer dan 9700 stemgerechtigden in tien Amerikaanse staten ondervraagd. De enquête suggereerde dat 37% van de inwoners van Texas zou stemmen voor een stemmingsmaatregel om crypto legaal te maken, volgens een rapport van 20 september.

Aan de andere kant zei 42% dat ze crypto-vriendelijke wetgeving, vergelijkbaar met die in Wyoming, zouden ondersteunen. Texas zou meer dan 10 miljoen inwoners kunnen hebben die de acceptatie van cryptocurrencies ondersteunen, met een bevolking van ongeveer 29 miljoen mensen vanaf 2021. Voordat twee stukken cryptowetgeving van kracht werden in Texas, kwamen de resultaten van de peiling uit. De peiling werd tussen 20 en 24 augustus uitgevoerd door het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijf Redfield & Wilton Strategies.

De House Bills 1576 en 4474 van de staat richten respectievelijk een blockchain-werkgroep op en wijzigen de Uniform Commercial Code van de staat om cryptocurrencies onder handelsrecht te erkennen. Texas wordt ook een beetje een hotspot voor crypto-mijnbedrijven. Echter, door de bronnen van hernieuwbare energie van de staat en het losjes gereguleerde elektriciteitsnet, accepteren toch niet alle detailhandelsbedrijven Bitcoin (BTC) voor betalingen.

Zo kondigde de grote supermarktketen H-E-B in juni aan dat het crypto-geldautomaten van Coin Cloud zou hosten. Echter, sommige bewoners aarzelen blijkbaar over grotere stappen in de richting van adoptie. Volgens Texaan en Redditor LordPimpernel voelt hij zich niet op zijn gemak met het feit dat niet-fysieke valuta de enige valuta is. Hij gaf ook aan zich bewust te zijn van een beweging om contant geld te verwijderen, vooral voor tracking- en belastingdoeleinden. En dat hij zichzelf een beetje te veel een oude piraat vindt, om dat goed te vinden.

Pasgeleden meldde Cointelegraph dat Californië een van de meest crypto-ready Amerikaanse staten was. Toch kwam Texas nog steeds op de derde plaats achter New Jersey betreffende crypto-geldautomaten, evenals voorgestelde pro-crypto-wetsontwerpen. Volgens Crypto Head heeft New Jersey een aantal van ongeveer 2396 crypto-geldautomaten. H.B. 2199 ging in mei door het Texas House of Representatives, voordat het van de Senaatskalender werd verwijderd. Los van House Bills 1576 en 4474.

De oprichting van een werkgroep digitale identiteit van wetgevers en burgers, zou met het wetsvoorstel onderzocht worden. Volgens hoofd van inzichten bij Redfield & Wilton, Louisa Idel, moet een partij snel handelen, die kiezers, geïnteresseerd in crypto, wil pakken. Het gaat niet alleen om het hebben van een voorsprong op de andere partij, volgens Idel. Echter, het gaat ook om het vooruitlopen op wetgeving die moeilijk ongedaan kan worden gemaakt als ze wordt ingevoerd.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.