Doordat de gastarieven gestaag blijven stijgen, en verdere acceptatie stimuleren, is de totale waarde vergrendeld (TVL) op Ethereum-laag-twee-netwerken naar een nieuwe piek gestegen. De TVL over verschillende laag-twee-protocollen en netwerken heeft een recordhoogte van $ 5,64 miljard bereikt, meldt layer-two-analyseplatform L2beat nu.

Veel hogere transactiedoorvoer en lagere transactiekosten worden geboden door laag-twee schaaloplossingen. En, met de hoogste gemiddelde gaskosten in de geschiedenis van het Ethereum-netwerk, zijn deze in november enorm populair geworden. Het grootste deel van de laag twee-markt wordt opgesloten door Arbitrum met $ 2,67 miljard opgesloten. Dit is ongeveer 45% van het totaal.

Op de tweede plaats staat de gedecentraliseerde uitwisseling van dYdX-derivaten (DEX) met $ 975 miljoen in TVL. En op de derde plaats staat de Loopring-laag-twee DEX met $ 580 miljoen, maar zijn eigen LRC-token maakt het grootste deel van zijn waarde vast. Sinds begin oktober is laag-twee TVL meer dan verdubbeld en steeg van $ 2,68 miljard met 110% naar het huidige niveau.

De gemiddelde transactiekosten voor Ethereum liggen nu rond de $ 40, volgens BitInfoCharts. Op 9 november stegen deze kosten naar hun op tweede hoogste niveau ooit van rond de $ 65 en zijn met 700% gestegen de afgelopen vier maanden. Afhankelijk van de operatie verschillen de gasprijzen. Zo kan een eenvoudige ERC-20-tokenoverdracht nu ongeveer $ 45 kosten. Terwijl een complexere slimme contractinteractie of Uniswap-swap een pijnlijke $ 140 kan kosten, volgens Etherscan.

Een naam registreren op de Ethereum Name Service kan honderden dollars aan gas kosten, ondanks dat de werkelijke domeinnaam per jaar maar een paar dollar kost. Gedecentraliseerde financieringsplatforms die compatibel zijn met meerdere ketens, hebben sinds oktober een recordinstroom gezien. Dit komt omdat investeerders en ontwikkelaars vanwege de stijgende gastarieven het Ethereum-netwerk proberen te vermijden.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “TVL op Ethereum laag-twee bereikt hoogste punt ooit”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.