Van 7 tot 14 augustus steeg XRP van Ripple met 72%. Echter, sindsdien is elke poging om uit het dalende kanaal te breken, snel onderdrukt. Met een correctie van 15% voor de XRP-prijs, waren de afgelopen tien dagen niet anders. Ripple is een gedistribueerd open-source protocol en overmakingssysteem, gemaakt door Ripple Labs dat gevestigd is in de Verenigde Staten. In 2012 werd het platform voor het eerst gelanceerd.

Het bedrijf biedt grensoverschrijdende betalingsoplossingen aan via binnenlandse partnerschappen of door RippleNet-diensten aan te bieden. De XRP-prijs handelde op een gegeven moment boven $ 2. Echter, de lopende meerjarige rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is een factor die aanhoudende neerwaartse druk heeft uitgeoefend op zowel de prijs als de drang van beleggers om in XRP te investeren.

In december 2020 begon de rechtszaak, toen de SEC beweerde dat CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen met hun XRP-tokenverkopen, een niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten hadden uitgevoerd. XRP kreeg hierdoor te maken met schrappingen van veel toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingen in de VS, zoals Binance.US, Coinbase en Bitstamp.

De plannen van het Japanse financiële conglomeraat SBI Holdings voor het opzetten van een cryptocurrency-fonds, zou kunnen hebben geleid tot de meest recente pomp begin september. Een directeur en senior managing executive officer bij SBI, Tomoya Asakura, gaf aan dat het bedrijf het fonds zou kunnen zien groeien tot enkele honderden miljoenen dollars.

Van een joint venture met Ripple, SBI Ripple Asia genaamd, is SBI Holdings voor 60% bezitter. SBI Ripple Asia levert RippleNet-technologie aan financiële instellingen en diensten voor geldtransacties in Japan, Zuid-Korea en bepaalde Zuidoost-Aziatische landen. Ripple bezit, los hiervan, 33% van Money Tap, een Japans betalingsnetwerk dat wordt beheerd door SBI en 38 andere banken.

Over de XRP-prijs hebben pro-handelaren een neutrale houding

De kwartaalpremie voor futurescontracten, het basistarief, moet geanalyseerd worden om te begrijpen hoe walvissen en arbitragedesks zijn gepositioneerd. Eventuele onevenwichtigheden worden in de vraag weerspiegeld door een prijsverschil vergeleken met gebruikelijke spotmarkten, als het gaat om de vaste maandcontracten. Doordat handelaren meer geld vragen om de schikking uit te stellen, zouden gezonde derivatenmarkten een premie van 5% tot 15% moeten vertonen.

Een bearish indicator is te zien aan een lage of negatieve basisrente. En dit geeft aan dat beleggers zich ongemakkelijk voelen bij het maken van longposities met hefboomwerking. Dit is te merken aan hoe de contractpremie voor december-futures bij Binance op 6 september boven de 5% piekte. Dit kwam omdat handelaren gehyped werden door de mogelijke uitbraak van $ 1,40.

Die premie was gelijk aan 17% per jaar en gaf een buitensporige hefboomwerking te kennen van longs (kopers). De marktverwachtingen werden met de recente XRP-prijscorrectie verlicht. En voor een periode van drie maanden, komt het huidige prijsverschil van 1,9% overeen met 7,8% per jaar, een neutrale indicator.

Neutraal standpunt bevestigd door detailhandelaren

De doorlopende futures vormen, aan de andere kant, het favoriete derivateninstrument van detailhandelaren. De reden is dat meestal de prijs ervan de gebruikelijke spotmarkten perfect volgt. Verder is het niet nodig om contracten, die bijna aflopen, handmatig door te rollen, zoals vereist voor kwartaalfutures. Trade longs, kopers, en shorts, verkopers, worden in elk futures-contract altijd gecombineerd. Echter, hun hefboomwerking varieert.

Voor het in evenwicht brengen van hun risico, zullen beurzen daardoor de zijde, die meer hefboomwerking gebruikt, tegen een financieringspercentage kosten in rekening brengen. En deze kosten worden aan de andere zijde betaald. Het valt op dat neutrale markten steeds een positief financieringspercentage van 0% – 0,03% vertonen. Dit komt overeenkom met 0,6% per week, wat uitwijst dat longs degenen zijn die betalen.

Een opwindende periode van leverage longs die duurde van 8 augustus tot 7 september, wordt door gegevens blootgelegd. Hierbij zijn er gemiddelde kosten van acht uur met een piek van 0,10%. Dit cijfer komt overeen met 2,1% per week en is niet houdbaar voor langere perioden.

Zowel Retail-georiënteerde doorlopende kwartaalcontracten als kwartaalcontracten van pro-traders vertonen absoluut geen teken van bearishness. Dit moet als positief worden geïnterpreteerd, vanwege de negatieve prestatie van 15% van de afgelopen tien dagen.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.