Op 3 november zette de herfstrally van Solana (SOL) zich voort, waarbij de prijs en marktkapitalisatie een nieuw record bereikten. De afgelopen 24 uur steeg SOL met 7% tot $ 236, waardoor de marktkapitalisatie naar meer dan $ 70 miljard steeg, voor het eerst in de geschiedenis. Het token versloeg Cardano (ADA) kort om ‘s werelds vijfde waardevolste crypto-activum te worden, toen SOL in de buurt van zijn recordhoogte schommelde.

De marktkapitalisatie van SOL bedroeg tegenwoordig ongeveer $ 69,37 miljard, alleen maar $ 500 onder de marktwaarde van ADA van $ 69,87 miljard.

NFT-rage dreef de Solana rally

Kort na de hernieuwde opwaartse kracht van SOL op weg naar het vierde en laatste kwartaal van 2021, kwam de strijd van Solana om de top-vijf cryptovaluta. Het native token van de Solana-blockchain groeide zo sinds 1 oktober met meer dan 65%. Het rendement van ADA kwam, aan de andere kant, in dezelfde periode uit op slechts 2,13%. Vooral met het ‘sell-the-news’-sentiment, presteerde ADA ondermaats.

Direct nadat het zijn langverwachte smart contracts-functionaliteit had uitgerold via een zogenaamde Alonzo-upgrade op 13 september, begon het Cardano-token te dalen. ADA’s beste rendementen bedroegen tot nu toe ongeveer 1.630%, in de dagen voordat de hard fork werd uitgevoerd. De rendementen kwamen uit op ongeveer 1.050% op het moment van publicatie.

Op het moment van schrijven bedroeg het YTD-rendement van SOL, ter vergelijking met ADA, ruim 12.700%. Het stijgende aantal non-fungible token (NFT)-projecten op Solana werd door onafhankelijke marktanalist Pentoshi genoemd als een van de belangrijkste redenen achter de prijsstijging. En hij herinnerde zich een tweet van 16 augustus die nauwkeurig een bull run voor de token voorspelde.

Mayson Nystrom, onderzoeker bij Messari, merkte ook een opvallende groei op van non-fungible tokens (NFT’s) in het Solana-ecosysteem. Sinds april 2021 heeft de blockchain $ 500 miljoen aan totale NFT-secundaire verkoopvolumes verwerkt, merkte Nystrom bovendien op. Volgens hem moet nog worden bepaald of Solana deze eerste energie kan manifesteren in NFT-groei op de lange termijn.

Echter, de huidige tekenen geven goede redenen om optimistisch te zijn over het ontluikende NFT-ecosysteem van Solana, gaf Nystrom aan.

$ 275 het volgende niveau voor SOL?

Ook kwam de laatste aanloop van SOL naar zijn recordhoogte als een uitbraak van zijn Bullish Pennant-structuur. Terwijl de prijs consolideert in een driehoekige structuur, na het registreren van een sterke beweging hoger, ook wel de vlaggenmast genoemd, verschijnen de Bullish Pennants. Voordat traders hun winstdoel op een hoogte plaatsen die gelijk is aan de hoogte van de vlaggenmast, wachten ze meestal tot de prijs boven de bovenste trendlijn van de Triangle komt.

De hoogte van de vlaggenmast van Solana is ruw geschat $ 175. Als gevolg hiervan de uitbraak van de weerstandstrendlijn, ongeveer $158, van de Triangle zorgt ervoor dat SOL groeit met nog eens $ 175. Zo komt zijn winstdoelstelling boven $ 275 te liggen.

Deel dit artikel met je vrienden...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.