Cardano (ADA) en toonaangevende stablecoin Tether (USDT) zijn overtroffen door Solana (SOL) die de vierde grootste cryptocurrency wordt op basis van marktkapitalisatie. De nettowaarde van de totale SOL-tokens in omloop was op het moment van publicatie iets meer dan $ 76 miljard. Hiermee staat het alleen nog achter $ 109 miljard van Binance Coin (BNB), Ether’s (ETH) $ 540 miljard en Bitcoin’s (BTC) $ 1,17 biljoen.

De marktkapitalisaties van ADA en Tether kwamen intussen uit op respectievelijk $ 66,39 miljard en $ 74,42 miljard.

De optimistische vooruitzichten van SOL versterkt met de lancering van een fonds van $ 100 miljoen

Toen het oorspronkelijke token SOL van Solana, steeg, nam ook zijn marktkapitalisatie toe naar een nieuw record. Voor het eerst in de geschiedenis, op 7 november, overschreed de prijs van SOL $ 262. Dit kwam vooral door een marktbrede prijsrally waarbij andere top cryptovaluta’s vergelijkbare winsten boekten. Solana’s uitstapje naar de ontwikkeling van Web 3.0-gaming via zijn durfkapitaalafdeling, bood SOL ondertussen extra positieve signalen aan.

Solana Ventures is de naam van het bedrijf en kondigde vrijdag een samenwerking aan met FTX en Lightspeed Venture Partners. Er zou $ 100 miljoen geïnvesteerd worden in de gamestudio’s en de technologiesector. Solana Ventures wil hierbij ontwikkelaars van desktop- en mobiele videogames aantrekken om hun projecten bovenop de openbare blockchain te bouwen. Zo wordt het vooruitzicht op een hogere SOL-acceptatie vergroot.

Met bijna 17.500% op jaarbasis droeg een vergelijkbare toename van adoptie in 2021 bij aan stijging van de prijs van SOL van $ 1,51 naar $ 262,45. Toen speculanten Solana begonnen te behandelen als een van de meest serieuze uitdagers van Ethereum, kwam de opwaartse trend naar voren. Ethereum is het toonaangevende platform voor slimme contracten dat worstelt met hogere gastarieven en problemen met netwerkcongestie.

Zo beweert Solana bijvoorbeeld dat het 50.000 – 60.000 transacties per seconde (TPS) zou kunnen verwerken voor een gemiddelde transactievergoeding van $ 0.00025. Ethereum handelt 15 – 30 TPS af, met gemiddelde transactiekosten tussen $ 4 en $ 21 vergeleken met het aanbod van Solana. Een partner bij Pantera Capital, Paul Veradittakit, vertelde aan Bloomberg dat Solana voor wat betreft adoptie en momentum door ontwikkelaars, de grootste concurrentie is voor Ethereum, Cardano en andere slimme contractplatforms.

Solana vertoonde toch ook tekenen van uitputting van middelen, met andere woorden een gebrek aan prioritering bij SOL-transacties en een lager aantal validators. Dit leidde in september tot een 18 uur durende netwerkstoring. De risico’s van teruggedraaide of gewijzigde transacties binnen het Solana-netwerk worden vergroot, als dit niet wordt opgelost.

De prijs van SOL onderhevig aan correctierisico’s

SOL loopt het risico een correctie te ondergaan vanwege minstens twee bearish indicatoren, ondanks zijn laatste rally naar een recordhoogte. De prijs van SOL vormt ten eerste een stijgende wig, een technisch patroon dat normaliter leidt tot lagere prijzen. De cryptocurrency bevestigt ten tweede ook een bearish divergentie tussen de stijgende prijs en het dalende momentum. Zoals lagere hoogtepunten op de dagelijkse relatieve sterkte-index dit bevestigen.

Het risico bestaat er dat de prijs van SOL met evenveel als de maximale hoogte daalt, als een breuk onder de lagere trendlijn van de wig plaatsvindt, wanneer het gepaard met een toename van het volume. Afhankelijk van het niveau waarop de bearish uitbraak begint, wordt het neerwaartse doel van SOL hiermee ruwweg op niveaus tussen $ 205 en $ 91,52 gebracht.

Deel dit artikel met je vrienden...

7 gedachten over “Solana wordt de 4e grootste cryptovaluta ter waarde van $ 76 miljard, want het overtreft Cardano en Tether”

 1. Hello! Do you know if they make any plugins to help with
  Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Many thanks!
  You can read similar article here: E-commerce

 2. Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Many thanks!

  You can read similar blog here: Ecommerce

 3. Hello there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m
  trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good results. If you know of any please share.
  Kudos! I saw similar blog here: Link Building

 4. Howdy! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying
  to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results.
  If you know of any please share. Thank you! You can read similar blog here:
  GSA Verified List

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending