Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s´R´Us!  Joost X Bitcoin  [email protected]    

(uit de Cryptonieuwsbrief, nu al naar 5000+ Nederlanders en Belgen. Naar u ook? www.cryptonieuwsbrief.nl)

Een paar woorden eerst over de oorlog in Oekraïne, omdat dit de cryptowereld raakt in de zin van: centrale banken zijn onder stressLibanon kan zijn rekeningen niet meer betalen; idem dito Sri Lanka. Dat maakt beide landen in se bankroet. De oorzaak is viervoudig en het geheel vernietigend voor de financieel-economisch zwakste staten. Met alle direct miserie vandien voor de zwakste, armste burgers uiteraard. En wie weet is er nog meer onheil op komst… 

Wanneer deze Rusland-Oekraïne story een never ending story wordt, een soort loopgravenoorlog, dan komt er vast nog meer stress internationaal aan. Een kwestie dan van hoeveel hoger de prijzen van energie en voeding nog zullen gaan?! De supply chain, aanvoerketen van goederen nog meer verstoord raakt.

Watskeburt?

FF die oorzaken opnoemen en dit gebeurde allemaal in de afgelopen twee jaar. In bepaalde gevallen kenden zij wel een aansleep van decennia:

1. COVID

2. ongedisciplineerde omgang met staatsfinanciën en monetaire politiek

3. verstoringen van de aanvoerketen

4. de gevolgen van de oorlog in Oekraïne zoals stijgende grondstofprijzen.

Deze Vier Ruiters van de Apocalyps ruïneren nu al twee landen. Welke zullen nog volgen?

Zetten we dit af tegen wat een ander klein, arm land deed en doet – El Salvador. Dat er voor het eerst in zijn geschiedenis in slaagde economische groei voor te leggen in twee cijfers! Is dat door – gedeeltelijk – over te schakelen naar BTC gebruiken als officieel geld, naast de USD? Of gelooft u nog in het toeval, beste lezer…?

Bitcoin fixes this. Bitcoin, crypto helpt. Omdat alvast deze grootste en oudste munt méér waard werd, wordt op iets langere termijn (+1 Jaar). Méér koopkracht biedt, in tegenstelling tot alle fiatmunten, die net aan koopkracht inboeten. Dit laatste is nooit anders geweest, en als burgers maar ook overheden wisten we ook niet beter. Maar sinds 2020 krijgt een alternatief in ernst meer en meer aandacht; omdat een alternatief bestáát!

De internationale spanningen, in het bijzonder tussen het Westen en Rusland, zullen er niet beter op worden, vast. Omdat twee historisch neutrale landen bericht hebben ook bij de NAVO te willen horen. Finland en Zweden, jawel, want die zeggen bij zichzelf: vandaag overkomt ´t Oekraïne en morgen ook ons misschien? En laat dát nou net zijn wat Poet wilde voorkomen, de NAVO dichter bij zijn voordeur zien?! Not good, not good…

 

Bitcoin et al. toonden weer tekenen van leven in de afgelopen 24 uur. Naar de oorzaak daarvan…(vervolgd via www.cryptonieuwsbrief.nl)  

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitch
Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.