De boetes die worden geheven tegen uitwisselingen van digitale activa zijn een fractie van die tegen traditionele financiële instellingen. Hoewel regelgevers zich vaak op projecten in en buiten de crypto-ruimte hebben gericht. Good Jobs First analyseerde 50 van de grootste regelgevers voor boetes die de afgelopen 20 jaar zijn opgelegd aan grote banken, beleggingsondernemingen en makelaars, volgens gegevens van de overtredingtracker van het platform.

Voor 251 verschillende boetes, waaronder schendingen van effecten, heeft Bank of America ongeveer $ 82 miljard opgebouwd. JPMorgan Chase en Citigroup zijn daarentegen sinds 2000 ook enkele van de meest beboete banken in de Verenigde Staten zijn, met boetes van in totaal respectievelijk $ 35,9 miljard en $ 25,5 miljard.

Gegevens suggereren dat handhavingsmaatregelen van Amerikaanse regelgevers tegen degenen in de crypto-ruimte, die bedrijven minder dan 1% kosten vergeleken met die in traditionele financiën. Toch zijn zowel grote banken als crypto-uitwisselingen vaak bestraft voor schendingen van effecten. Van 2009 tot begin 2021 bedroegen boetes voor crypto-gerelateerde overtredingen in de VS in totaal $ 2,5 miljard, meldde Cointelegraph eerder.

Terwijl er in de afgelopen 20 jaar $ 332,9 miljard aan boetes is opgelegd door banken, beleggingsondernemingen en makelaars, blijkt uit de gegevens van Good Jobs First. De Securities and Exchange Commission voerde een van de grootste acties uit tegen de initiële muntaanbieding van Telegram in 2018.

Het bedrijf werd veroordeeld tot het betalen van $ 1,2 miljard door afstand te doen van alle gemaakte winsten volgens de wet. En ook $ 18,5 miljoen aan civielrechtelijke boetes in 2020 nadat het was aangeklaagd voor het overtreden van effectenwetten. Voor het verkopen van ‘giftige’ hypotheken in verband met de financiële crisis van 2008 was Bank of America daarentegen het doelwit van de hoogste boete van het ministerie van Justitie, $ 16,6 miljard.

Niet-geregistreerde effectenaanbiedingen en fraude waren goed voor meer dan 90% van alle boetes In gevallen waarbij de SEC, de Commodity Futures Trading Commission en het Financial Crimes Enforcement Network tegen cryptobedrijven en individuen betrokken waren. Van de totale boetes van $ 332,9 miljard waren “giftige effectenmisbruiken”, zoals beschreven door Good Jobs First, goed voor ongeveer 29%, gelijk aan $ 97 miljard.

Op de tweede plaats kwamen schendingen van de beleggersbescherming met $ 68 miljard. Cryptobedrijven zijn nog steeds het doelwit van handhavingsmaatregelen door Amerikaanse regelgevers. Zo stemde in augustus BitMEX ermee in om tot $ 100 miljoen te betalen om een zaak van de CFTC en FinCEN op te lossen.

Toch zijn er tekenen dat wetgevers in het land zich steeds meer bewust worden van de economische gevolgen van het ontbreken van duidelijke richtlijnen voor innovatieve bedrijven. Om de taal te wijzigen in een infrastructuurwet die deze maand naar de Senaat gaat, hebben veel Amerikaanse senatoren en vertegenwoordigers zich achter voorstellen geschaard.

Voor bedrijven die omgaan met cryptocurrencies en om de rapportagevereisten voor makelaars uit te breiden, stelt de wetgeving voor om strengere regels in te voeren.

Deel dit artikel met je vrienden...

1 gedachte over “Regelgevers bestraffen overweldigend fiat, niet crypto in banken versus beurzen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

:
:
:

Bullrun 2024 van start 

Dat vieren wij, 10 euro gratis in jouw account bij een succesvolle registratie.