Een onderzoeksrapport dat bullish vooruitzichten biedt voor de lange termijn vooruitzichten van cryptocurrency, is gepubliceerd door de Bank of America Corporation (BoA). Het rapport biedt een genuanceerde beoordeling van de digitale activasector die de innovatie benadrukt die plaatsvindt binnen de gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT) sectoren.

Maandag is het rapport gepubliceerd door BoA-dochteronderneming BofA Securities. De marktkapitalisatie van $ 2,15 biljoen van de cryptocurrency-sector is te groot om te negeren, stelt het rapport. Het ecosysteem van digitale activa is geëvolueerd om zo veel meer te omvatten dan alleen Bitcoin (BTC), wordt verder benadrukt.

De sector wordt in het rapport gekenmerkt als bestaande uit tokens die werken als besturingssystemen, gedecentraliseerde applicaties (DApps) zonder tussenpersonen, stablecoins gekoppeld aan fiat-valuta’s, digitale valuta’s van de Centrale Bank (CBDC’s) om nationale valuta’s te vervangen, en non-fungible tokens (NFT’s) die verbindingen tussen makers en fans. Het rapport voegt toe dat het voor hun niet om betalingen gaat op zich bij digitale activa.

De digitale valuta gaan over een nieuw computerparadigma, een programmeerbare computer die overal en voor iedereen toegankelijk is en die eigendom is van miljoenen mensen wereldwijd, volgens het rapport. Durfkapitaal is in de crypto- en blockchain-sector in 2021 dramatisch toegenomen, merkt het BofA-rapport op.

En het merkt op dat de meer dan $ 17 miljard die in de eerste helft van dit jaar in de industrie is geïnvesteerd, meer dan driemaal is van de $ 5,5 miljard die in de sector is geïnvesteerd in de loop van heel 2020. Ook benadrukte het rapport de recente stijgende tarieven van crypto-adoptie vergeleken met 66 miljoen in mei 2020. Hierbij werd geschat dat 221 miljoen gebruikers wereldwijd in juni 2021 cryptocurrency hadden verhandeld of een blockchain-applicatie hadden gebruikt.

In het rapport staat dat de toepassingen die op deze nieuwe software-architectuur zijn gebouwd, sneller lijken te groeien dan technologieën uit het verleden. Verder dat eenieder in een netwerk een proces, applicatie of project, kan opzetten dat zorgt voor consistentie en vertrouwen. BoA stelt dat de explosieve groei van de sector zelfs ervaren crypto-gebruikers verraste, gelet op NFT’s.

BoA benadrukte bovendien dat de OpenSea-markt in de eerste helft van 2021 meer dan $ 2,5 miljard verdiende. Er wordt echter voor de volatiliteit die gepaard gaat met de ontluikende NFT-sector, gewaarschuwd in het rapport. En het stelt dat verhoogde risico’s in dit segment volledig moeten worden begrepen voordat NFT’s echte acceptatie kunnen bereiken.

Deel dit artikel met je vrienden...

9 gedachten over “Optimistische vooruitzichten geboden door Bank of America voor DeFi en NFT’s”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Trending

Staak nu je crypto en ontvang tot wel 12% aan rente! 

Lees er meer over bij de volgende aanbieders:

Wil jij investeren in Ethereum, Bitcoin of een andere crypto? Dan raden wij jou onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo aan.