Eigenlijk alleen maar positief nieuws wat digitale munten en blockchain technologie betreft vandaag; maar daar zult u vast niets op tegen hebben dachten we. ´t Is alsof plots de lucht opgeklaard is, de wolk van depressie en angst is weggedreven. Het depressieve in de manisch-depressieve-meerderheid-der-beleggers lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen, en haar manische kantje komt opnieuw zichtbaar. Hear! Hear! 

Het is ook nog steeds bijzonder, maar wel een omen, teken aan de wand, want nog velen zullen volgen, vast. We hebben het dan over KPMG Canada dat bitcoin en ethereum toevoegt aan haar financiële reservesThe Big Four heten ze, de grootste audit, accounting bedrijven ter wereld: PwC, Deloitte, Ernst & Young en genoemd KPMG. Dit is hoe deze de – vandaag nog – opvallende beslissing presenteert:  ´We have just completed an allocation of cryptoassets to our corporate treasury, our firm’s first of its kind investment in the asset class. This includes Bitcoin and Ethereum tokens, and carbon offsets to maintain a net-zero carbon transaction´. Dit lid van De Grote Vier kocht BTC en ETH voor zijn financiële reserves, en betaalde ook nog eens om de uitstoot van kwalijke gassen in het milieu te compenseren. Iets wat almaar belangrijker zal worden, een Real Issue, die uitstoot. Munten en tokens die an sich vervuilen, zullen geen lang leven beschoren zijn, zeg dat ome Joost ´t gezegd heeft! 

Afgelopen januari 2021 was dan de maand met het hoogste bedrag dat VC bedrijven in crypto & blockchain investeerden. Tot nu toe, en dit betreft dan bijna 5 miljard dollar. Venture Capitalists zijn durfkapitaal-investeerders. Riskante beleggingen over het algemeen in start-ups, maar die navenante opbrengsten kunnen betekenen. 

Gisteren, maandag 7 februari 2022, kwam er eveneens positief nieuws uit de VS, met alvast een wetsvoorstel over de wettelijke behandeling van digitale munten. ´So, to make virtual assets easy to use and boost their adoption, the Crypto Tax Fairness Act is introduced.´ Voluit is dat de The Virtual Currency Tax Fairness Act en die zou, indien goedgekeurd, een flinke vereenvoudiging betekenen voor de gebruiker van crypto. Een vaste belasting op transacties, met alles beneden de 200 dollar winst uitgezonderd. Het lijkt er nu wel definitief op dat de VS aan een inhaalbeweging bezig zijn in deze. Eindelijk, zullen we maar zeggen! Hopen maar de de grote en belangrijke ´Executive Order´ over de hele sector verwacht deze maand nog vanwege de Biden administratie, van dezelfde teneur is…

Nog positief nieuws dan… (vervolg via www.cryptonieuwsbrief.nl)

 

Dit is de Cryptonieuwsbrief en Crypto´s´R´Us! 

Joost X Bitcoin 

[email protected] 

Deel dit artikel met je vrienden...

Gerelateerde berichten
twitter3